Tekel işçileri MHP ve CHP'ye gitti

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçileri MHP ve CHPye gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 11:55

Bindikleri otobüslerin hareket etmesine güvenlik güçlerince izin verilmeyen TEKEL işçileri, CHP ve MHP'li milletvekillerinin girişimleriyle birer otobüsle iki partinin genel merkezlerine gitti.

Haberin Devamı

MHP ve CHP'ye gidecek otobüslerin Mithatpaşa Caddesinde bekletilmesi nedeniyle aralarında, CHP İstanbul milletvekilleri Çetin Soysal ve Mehmet Sevigen ile MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir'in de bulunduğu milletvekilleri otobüslerin yanına geldi.

Milletvekilleri, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Kemal Önal ile telefon görüşmeleri yaparak otobüslere izin verilmesini istedi.

Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, ziyaretleri 16 otobüsle gerçekleştirmek istediklerini, emniyetle yaptıkları görüşmelerin ardından bu sayıyı 8'e indirdiklerini anlattı.

TEKEL işçilerinin eylemi sürdürdükleri yerden ayrılmalarını sağlayabilmek için her şeyin yapıldığını öne süren Amaç, “Bizi provoke ediyorlar, ama hiçbir oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

Milletvekili Hasan Özdemir, yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından işçilerin bir otobüs ile MHP Genel Merkezine gitmelerine izin verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Milletvekili Çetin Soysal da, işçilerin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın davetlisi olduklarını ve bunun engellenemeyeceğini ifade etti.

Görüşmelerin ardından, MHP'li milletvekilleri ve CHP'li Çetin Soysal'ın bulunduğu birer otobüs iki partinin genel merkezine doğru yola çıktı.

Mehmet Sevigen de bir başka otobüs ile CHP Genel Merkezine gitmek istedi, ancak bu otobüsün caddeden ayrılmasına izin verilmedi. Sevigen, otobüse izin verilmesi için yetkililerle görüşmesine devam ederken, işçilerin bekleyişi sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!