Tekel işçileri eylem yapacak

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçileri eylem yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 11:23

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türkiye’nin dört bir yanındaki TEKEL işçilerinin Adana ve Malatya fabrikalarının kapatılmasını protesto etmek amacıyla bir günlük işyerlerini terk etmeme eylemi yapacağını açıkladı.

Türkel, yaptığı yazılı açıklamada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın TEKEL’in Adana ve Malatya fabrikalarının kapıtılması yönündeki kararını protesto eden TEKEL işçilerinin Türkiye’nin her yanında destek eylemi başlattığını belirterek, TEKEL’de çalışan 16 bin işçinin bugünden başlayarak tam bir gün boyunca Adana ve Malatya fabrikalarında çalışan işçilere destek amacıyla işyerlerini terk etmeyeceklerini bildirdi.

"SOSYAL YARALAR AÇILIR"

Türkel, TEKEL Adana ve Malatya fabrikalarıyla, Yaprak Tütün İşleme Atölyelerinin kapatılma kararına karşı mücadelelerini yükselteceklerini, işlerine ve işyerlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Türkel, "Ülkemizin en önemli kamu kuruluşlarından biri olan ve yerli tütüncülüğümüzün korunması açısından tarımsal bir KİT niteliğindeki TEKEl’in Adana ve Malatya fabrikaları ile Yaprak Tütün İşletmelerinin IMF’nin talimatlarıyla kapatılma kararları ülkemizde yeni sosyal yaraların açılmasına yol açacaktır" dedi.

Mustafa Türkel, TEKEL’in "Uluslararası sigara tekellerinin milyar dolarlara varan sigara piyasasını ele geçirme planlarına kurban edildiğini" savunarak, "Ülkemizde işsizinden tütün üreticisine kadar yüz binlerce insanımız sokağa atılmak, kaderiyle baş başa bırakılmak isteniyor. Bu mücadele yalnızca TEKEL işçilerinin değil, ülkesine sahip çıkan ve ulusal varlıklarını uluslararası tekellerin emrine verilmesine karşı çıkan tüm çalışanların mücadelesidir. İşyerlerini bir günlük terk etmemem eylemi bir başlangıçtır. Mücadele kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!