'Tek yol seçim' dedi biz de çay ikram ettik

Güncelleme Tarihi:

Tek yol seçim dedi biz de çay ikram ettik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 07:44

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretiyle ilgili “CHP ile görüşme sonrasında ‘Tek yol seçimdir’ dedi. Bize bununla geldiğinde bir çay ikram etmek düşerdi. Biz de bir çay ikram ettik” dedi.

Haberin Devamı

İki liderin görüşmesinde yer alan Yalçın, NTV’de şunları söyledi:
“Sayın Davutoğlu ile 4 madde üzerinde konuşuldu. Bunların ilki, ‘Azınlık hükümetini destekler misiniz’ şeklindeki ifadeydi. Biz bunu günler öncesinde açıkladık. Halkın 7 Haziran’da düşürdüğü bir partiyi MHP nasıl halka rağmen azınlık hükümetine destek verir? Bu yanlış olurdu. İkincisi, ‘Meclis’ten çıkarılacak erken seçimde bizi destekler misiniz?’ denildi; ‘Hayır oyu veririz’ dedik. Üçüncüsü seçim hükümeti. Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’nın 116’ncı maddesine göre seçime götürme isteği... ‘MHP bu hükümet içerisinde de olmayacaktır’ dedik. Kayıtsız şartsız bir MHP istiyorlardı. Anayasa’nın ilk 4 maddesi kendilerine aykırı gelmedi ama diğer üç madde üzerinde yolsuzluk, Cumhurbaşkanlığı meselesi pozisyonu, Çözüm Süreci üzerinde konuşuldu. Davutoğlu, bunları kabul edemeyeceklerini ifade etti, bundan dolayı koalisyon olmadı.

Haberin Devamı


SUÇLANMAMAK İÇİN GELMİŞ


Davutoğlu ve AKP çok niyetli değillerdi. MHP’ye acaba bir uğrasak mı kabilinden gelinmiş. ‘Teamüllere niye uymadın’ suçlamasıyla kalmamak için uğranmış bir hâl vardı. MHP’yi hükümet kurmamakla suçlamak yanlış olur. Bu ülkede koalisyon kurmayan Davutoğlu’dur, MHP değildir. Bu şartları zorlayan arka planda Cumhurbaşkanı’dır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!