Tek millet aynı acı

Güncelleme Tarihi:

Tek millet aynı acı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 00:00

Azerbaycan-Ermenistan arasında 1992’deki savaşta, Ermeni güçlerinin Hocalı’da 83’ü çocuk 613 sivili işkencelerle öldürdüğü katliam, Azerbaycan ve Türkiye’de düzenlenen etkinliklerle unutulmadı.

Haberin Devamı

Hâlâ tazeliğini koruyan acı için binlerce Azerbaycan Türkü başkent Bakü’de “Hocalı Şehitleri” anıtına akın etti. Anıt, kırmızı karanfillerle donatıldı. Atatürk posterleriyle Anıt’ı ziyaret eden bir grup, “Hocalı’ya Adalet” sloganlarıyla yürüdü. Katliam İzmir’de de unutulmadı. İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Azerbaycanlı öğrenciler, bedenleriyle meydandaki zemine “Hocalı” yazdı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden (SDÜ) bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler de katliamı protesto etti, “Ermeni yalanına son” diye slogan attı. SDÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Avey, katliamın, 1905 yılından başlayarak sistemli şekilde Ermenilerin Türklere karşı yaptığı soykırımın devamı ve en acı örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan: Hesap sorulmadı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Ermenilerin Karabağ’da 21 yıl önce yapılan Hocalı katliamı için, “Unutmayacak, unutturmayacağız. Azeri kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ne yazık ki ne Karabağ işgalden kurtuldu ne de Karabağ’da yapılan katliamların hesabı soruldu” dedi. Hocalı katlimamı, 21. yılında TBMM Genel Kurulu’nda milletvekilleri tarafından da kınandı. Genel Kurul’da gündemdışı söz alan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Hocalı’da önce kadın, çocuk, yaşlıların katliama maruz kaldığını belirterek, “Yüz yıl önce olmamış bir hadiseyi dillerine dolayanlar, daha 20 yıl önce hunharca katledilen insanları görmediler, duymadılar, hala aynı rolü oynamaya devam ediyorlar” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de Hocalı katliamını yapan askeri birliğe komuta eden Robert Koçaryan ile Serj Sarkisyan’ın Cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yeniden seçilen Sarkisyan’ı kutlamasının kendilerini incittiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!