Tek istekleri tekerlekli sandalye

Güncelleme Tarihi:

Tek istekleri tekerlekli sandalye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 12:23

Ailesi, 8 yaşındaki Abdulsamet Eskibiçer için, sara nöbetinde yaralanmasını engelleyecek tekerlekli sandalye istiyor.

ADANA'da Şükriye ve Ahmet Eskibiçer çifti, tek çocukları olan, epilepsi hastası, yürüme ve konuşma engelli, ellerini de kullanamayan 8 yaşındaki Abdulsamet Eskibiçer için, sara nöbetinde yaralanmasını engelleyecek tekerlekli sandalye istiyor. Anne Şükriye Eskibiçer, çocuğunu eski tekerlekli sandalyede yaralandığı için uzun süredir dışarıya çıkaramadıklarını belirterek, “Bize yardım eden olursa oğlum hayata bağlanacak” dedi.

3 gün önce bir akaryakıt istasyonunda işe başlayan Ahmet Eskibiçer ile ev hanımı Şükriye Eskibiçer'in çocukları Abdulsamet, 2001 yılında şimdiki adı Çukurova Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldi. Abdulsamet'in yapılan kontrollerinde, kanında sarılık olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, doktorlar çocuğun kan değişiminin yapılmasını istedi. Abdulsamet, henüz 3 günlükken kanı değiştirildi. Ancak kan değişimi sırasında enfeksiyon kaptı. Durumu kötüleşen Abdulsamet, başka bir hastaneye götürülerek, 21 günde yaşama bağlandı. Ancak beynindeki rahatsızlık nedeniyle epilepsi hastası olan Abdulsamet, yürüme ve konuşma engelli oldu, ayrıca ellerini kullanamaz hale geldi.
/images/100/0x0/55ea1c20f018fbb8f86bd570


Bir şirkette muhasebecilik yaparken engelli çocuğuna bakmak için işten ayrılan anne 45 yaşındaki Şükriye Eskibiçer, oğlunu gezdirmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verdiği tekerlekli sandalyenin sara nöbetinde istem dışı hareketleri nedeniyle yaralanmasına yol açtığını söyledi. Medikal şirketleriyle yaptıkları araştırmalarda çocukları için kullanabilecekleri bir tekerlekli sandalyenin 1500- 2000 lira civarında olduğunu bildiren Eskibiçer, “Tekerlekli sandalye oğlumu hayata bağlayan tek araç. Onu ev dışına çıkarıp, gezdirmem için lazım. SGK’nın verdiği tekerlekli sandalyenin kenarlarındaki demir sac, istem dışı hareketler sırasında çocuğumun yaralanmasına neden oluyor. Bazen başını demire çarpıyor. Biz de bu yüzden artık o tekerlekli sandalyeyi kullanamıyoruz. Şimdi çocuğum evde mahsur kaldı. Dışarı çıkıp, gezdiremiyorum, parka götüremiyorum. Konuşamasa da davranışlarıyla gezmeyi, dolaşmayı istiyor. Ama ben, onun sağlığı için bunu yapamıyorum. Çocuğuma uygun bir tekerlekli sandalye alacak gücümüz de yok. Yardımseverlerden çocuğumun bir nebze de olsa yaşama tutunması için yardım bekliyorum” dedi.

2 yıl önce çalıştığı fabrikanın kapanması nedeniyle işsiz kaldığını belirten baba Ahmet Eskibiçer ise, "Fabrika kapandıktan sonra yaklaşık 1 yıl iş bulamadım. Sonra bir petrol istasyonunda çalıştım, ancak bir süre sonra o da kapandı. Uzun süre işsiz gezdikten sonra, 3 gün önce yine bir petrol istasyonunda işe başladım. Evimiz kira. Hayırseverlerden para pul değil, çocuğumun düşmesini, kafasını kolunu çarpıp yaralanmasını engelleyecek bir tekerlekli sandalye yardımı yapmalarını istiyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!