Tek bir isteği var

Güncelleme Tarihi:

Tek bir isteği var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 12:31

İZMİR Konak Meydanı’nda motosikleti içinde güvercin yemi satarak hayatını kazanan bedensel engelli 44 yaşındaki Aydın Güler’in detleri bitmiyor. Doğuştan vücudu gelişmeyen, oksijen tüpüne bağlı olarak yaşayan Güler’in en büyük derdi artık kendisini taşıyamayan eski motosikleti.

Haberin Devamı

Bir metre boyundaki Aydın Güler, 1980 yılından bu yana Konak Meydanı’nda üç tekerlekli motosikletiyle güvercin yemi satarak geçinmeye çalışıyor. 2005 yılında yakalandığı nefes darlığı hastalığı nedeniyle o günden bu yana oksijen tüpünü de motosikletine monte ettiren Güler’in dertleri bir türlü bitmiyor.

Her gün kuş yemi satmak için Buca’daki evinden gelip gittiği 1985 model Peugeot marka motosikleti artık Güler’i taşımıyor. Arızalanan ve artık parçası üretilmeyen motosiklet, ancak çevredeki insanların itmesi ile hareket ediyor.

Sabah işe ancak komşularının desteği ile gidebildiğini belirten ve evli olan Güler, "Benim yaşamam için oksijen tüpü ne kadar hayati önem taşıyorsa motorsikletim de aynı değerde. İşe gelirken genelde yokuş aşağıya gittiğim için fazla zorlanmıyorum. Fakat akşam trafiğinde Konak Varyant yokuşunu çıkmak ölüm geliyor. Zor durumda olduğumu görüp yardımıma koşan vatandaşların gücü tükeniyor. Trafik arkamda felç oluyor. Motosikletimin motor parçası üretilmediği için çaresiz kaldım. Yaşamak için çalışmam lazım. Yaz, kış, yağmur, çamur demeden işe çıkıyorum. Yeni motosiklet alabilecek gücüm yok, tek umudum bana bir yardım eli uzatılması" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!