‘Tehdit’ mesajları için Erdoğan’a soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

‘Tehdit’ mesajları için Erdoğan’a soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 02:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkezi’nce ‘sosyal medya temsilcisi’ olarak görevlendirilen partililerin, gazetecileri, sanatçıları ve siyasetçileri tehdit ettikleri iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Tanrıkulu, yolsuzluk haberleri yapan bazı gazeteciler ile sosyal medyada muhalif duruş sergileyen aydınlara gönderilen tweet ve telefon mesajlarına dikkat çekti. Tanrıkulu, “Arkanı kolla, hançer hep yakınlarında olacak. HSYK düzenlemesi geçtikten sonra yakarlar çıranı. Çocuğun var, ailen var, yakma kendini. Senin üstünden bu kadar haber çıkması yeter, şu vakitten sonra kendine sıkıyorsun. Tecavüze uğramayacağınız bir cezaevi bulun” içerikli mesajlar gönderildiğini vurguladı. Tanrıkulu önergesinde şöyle dedi: “Wall Street Journal’da 16 Eylül 2013’te yayınlanan bir habere göre, partinizin sosyal medya çalışmalarında yer alması için 6 bin gencin ‘sosyal medya temsilcisi’ adıyla eğitildiği, bu ekibin, partiniz aleyhine sosyal medyada yer alan haberlere karşı çalışmalar yapacağı belirtilmiştir. Kısa bir süre sonra bu ekibin hükümetinize muhalif duruş sergileyen gazeteci, yazar, oyuncu,
siyasetçi ve vatandaşa karşı sosyal medya üzerinden sahte hesaplar ve isimlerle adeta karalama kampanyası yürüttüğü iddiaları mevcuttur.
6 bin gencin, muhalif olan vatandaşları, gazeteci, yazar ve siyasetçileri sosyal medyada takip ederek bir tür mobbing uyguladıkları iddiaları doğru mudur? Bu kişilerin kullanmış oldukları hesaplar tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılacak mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!