Teğmenler tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Teğmenler tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 00:00

İki amirale suikast planladıkları öne sürülen Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli teğmenler Sinan Efe Noyan, Faruk Akın ve Alperen Erdoğan silahlı terör örgüt üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklandı.

Teğmenlerle birlikte gözaltına alınan Levent Çakın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Teğmenler İstanbul Merkez Komutanlığı, Levent Çakın ise emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde Beşiktaş’taki adliyeye getirildi. Deniz teğmenleri Sinan Efe Noyan, Faruk Akın, Alperen Erdoğan’a, savcılık sorgularında, operasyonda ele geçirilen notta yazılı ve suikast yapılacağı belirtilen Uğur ve Metin isimli iki amiral ve Ergenekon’a ilişkin sorular sorulduğu öne sürüldü. Notun operasyonda ele geçirilen 50 mermi ile aynı torbanın içinden çıktığı ifade edildi. Örgüt üyesi olduğu iddia edilen 3 teğmenle Levent Çakın’ın uyuşturucu ticareti yaptıkları, uyuşturucu ve seks partileri düzenleyerek Ergenekon’a para temin ettikleri öne sürülen yapılanmanın içinde yer aldıkları iddia edildi.

Avukatın iddiası Yasal değil

Savcılık sorgusunda hazır bulunan ancak mahkeme sorgusuna katılmayan teğmenlerin avukatı Mehmet Nuri Aytekin, müvekkillerinin kanunlara aykırı şekilde tutuklandığını iddia etti. Aytekin, "İstanbul Nöbetçi 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi sorgu hakimliği bizi beklemeden sorguya başlamış. Mahkeme barodan avukat istemesine rağmen İstanbul Barosu, boykot nedeniyle avukat göndermemiş. Müvekkillerimiz de avukat olmadan ifade alınamayacağı için ifade vermeyi reddetti" dedi. Teğmenlerin avukatlarının, mahkeme sorgusu başladığında adliye yakınında olmalarına rağmen sorguya katılmadıkları iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!