Tefeci değilim ama borç alır borç veririm

Güncelleme Tarihi:

Tefeci değilim ama borç alır borç veririm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

Ağabeyi Zeki Süleymanoğlu’nun cezaevine girmesinin ardından suç işlemek amacıyla kurulan örgütün başına geçerek tefecilik yaptığı öne sürülen Ayten Süleymanoğlu’nun (30) 44 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

11’inci Ağır Ceza’daki duruşmada ifade veren Ayten Süleymanoğlu, "Tefecilik yapmıyorum. Ticari ilişkilerim nedeniyle borç alıp, borç veriyorum. Kadın olduğum için alacaklılarım sürekli beni atlatıyordu, borcumu almakta zorluk çekiyordum" dedi.

Hákimin sorusu üzerine, tehdit içeren telefon konuşmalarını hatırlamadığını söyleyen Süleymanoğlu, tehdit ettiği öne sürülen Celal Genç ile yaptığı görüşmede "Bir haftalık fark uygulanacak" konuşması için "Latife olsun diye söylüyorum" dedi.

Duruşmada müşteki olarak ifadesi alınan ancak şikáyetçi olmayan Celal Genç ise Süleymanoğlu’nu kendisi ile yaptığı, "Bir saat içinde kapıma gelmezsen senin kafana sıkarım" şeklindeki görüşmeyi "Tehdit değil, aramızdaki samimiyete dayanarak böyle konuşuyor" diye açıkladı.

Telefon görüşmelerinde yer alan küfürlü ve argo konuşmalara ilişkin mahkeme başkanının "Ben okumaya utanıyorum, sen bir kadın olarak bunları nasıl söylüyorsun" demesi üzerine Süleymaoğlu, "Böyle bir şey konuşamam. Magazin muhabirleri gibi konuşmalarımı cımbızlamışlar" diyerek kendini savundu. Mahkeme, Yunus Emre Uçar’ın tutuklanmasına, 3 sanığın ise tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!