Tedaviye ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Tedaviye ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine “hastaneye gitsin” önerisinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Eğer hastaneye gitmesi gereken biri varsa kendisidir. Kısa sürede tedaviye ihtiyacı var” diye yanıt verdi.

CHP Lideri’nin AK Parti’yi seçimlerde terör örgütü Hizbullah ile işbirliği yapmakla suçlamasıyla başlayan Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasındaki söz düellosundaki üslup giderek sertleşiyor. İşbirliği iddiasına havalimanında“densizliktir ve namertliktir” sözleriyle karşılık veren ve ispata çağıran Erdoğan’a, Kılıçdaroğlu’nun yanıtı, “Başbakan’a bir önerim var; en kısa zamanda bir hastaneye başvursun” olmuştu.

Sıradan iddia değil

Erdoğan dün, Ukrayna ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanı’nda ise şunları söyledi: “Ben bugüne kadar mümkün olduğunca hakaret yolunu seçmedim. Gerek şahsımı, gerek partimi illegal örgütlerle irtibatlı göstermeye başladıkları zaman onlardan isteyeceğim bir şey var. Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Çünkü bu sıradan bir iddia değil.

AK Parti’nin geçmişi tertemizdir. Dolayısıyla bu en azından bir densizliktir. ‘İspat edemezse de alçaktır’ dedim. Söyle ne gibi ilişkiler var? Ne yapılmış ortaya koy. Bunu ortaya koyamadığın sürece bu hakkımda ifade ettiği sıfatlar ona tam yakışıyor. Eğer hastaneye gitmesi gereken biri varsa kendisidir. Kısa zamanda tedaviye ihtiyacı var. Dava konusu değerlendirilir. Gerekirse bu yola da başvurulur.”

Mumcu cinayeti yargıda

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Mumcu’yu anma töreninde hükümetin ilgisiz kaldığı iddiasına şu yanıtı verdi: “Olmuş bir olay var ve zanlı şu anda içerde. Zanlı varken zaten faili meçhul kategorisine katamazsınız. Yargının burada kararını vermesi lazım. Budur veya bu değildir demesi lazım. Bu onların görevi biz sipariş üzerine sürekli olarak bu tür şeyleri yapamayız. Yargıdan yürütmeye gelecek bir uyarı ya da ikaz olduğunda biz yürütme olarak işin üzerine gideriz. Asla ardımıza da koymayız.”

Ukrayna’ya gitti

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Ukrayna’ya gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!