Tecavüzden kaçtı derede kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzden kaçtı derede kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sonay’dan 5 gündür haber yok

Erkek arkadışıyla gittiği geziden dönerken bindiği minibüste saldırıya uğrayan liseli kız, tecavüzcülerden kaçmaya çalışırken esrarengiz şekilde yok oldu.

ARTVİN'in Şavşat İlçesi'nde 2 sapığın tecavüzünden kurtulmak için dereye atladığı öne sürülen liseli Sonay (16), 5 günden bu yana bulunamadı. Olay geçen pazar günü meydana geldi. Artvin Lisesi son sınıf öğrencisi Sonay Sinir ve aynı okuldaki erkek arkadaşı H.A. (17) Şavşat'a gezmeye gitti. Akşam saatlerine kadar ilçede gezen iki arkadaş Artvin'e dönmek için yolda 08 AF 149 plakalı minibüse bindiler. H.A'nın ifadelerine göre, esrarengiz kaybolma şöyle gelişti:

Korkulu dakikalar

‘‘Araçta iki kişi vardı. İkisi de Sonay ile cinsel ilişki kurmak istediklerini söyledi. Tartıştık ve minibüsü durdurtup Sonay'la birlikte indik. Şavşat Deresi üzerindeki köprüden geçmeye çalışırken, peşimizden gelen aynı kişiler bize saldırdı. Beni dövüp köprüden dereye attılar. Geceyi köydeki bir ahırda geçirdim ve jandarmaya haber verdim. Arkadaşımın akıbetini bilmiyorum.’’ Jandarma ekipleri olaya karışan minibüs sürücüsü Sedat Kalyoncu (45) ve Atilla Kaya'yı (20) gözaltına aldı. İfadelerinde, genç kızın kaçmak için dereye atladığını söyleyen iki sanıkla birlikte H.A. da tutuklandı.

Başkaları mı kaçırdı?

Derinliği yaklaşık 3 metreyi bulan Şavşat Deresi'nde sürdürülen arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı. Jandarma yetkilileri, genç kızın başka kişiler tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerine soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü açıkladılar.

Bu köprüden atlamış

Tecavüzcülerden kaçan Sonay, ifadelere göre bu köprüden atlamış. Derinliği 3 metreyi bulan sularda yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Sonay'ın erkek arkadaşı (soldan) H.A ile saldırganlar minibüs şoförü Sedat Kalyoncu ve Atilla Kaya, ifadelerinden sonra tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!