Tecavüzden beraat hırsızlıktan yeni dava

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzden beraat hırsızlıktan yeni dava
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

SULTANAHMET - Ülkücü kabadayı Kürşat Yılmaz’ın kızı Ülkü Gümgüm’ü kaçırarak tecavüz etmekten sanık eski polis memuru Dursun İri, suçun maddi-manevi unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Kaçırma olayının ardından iki kardeşi öldürülen İri hakkında bu kez de otomobil hırsızlığından sekiz yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Sekiz yıl hapsi isteniyor

İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada arkadaşı Ramazan Tuncer ile yargılanan Dursun İri, kaçırma ve tecavüz iddialarını reddetmiş, eski nişanlısının kendi rızasıyla geldiğini söylemişti. Mahkemenin gerekçeli kararında da Gümgüm'ün, ailesinin baskısıyla ortaya attığı kaçırma iddiasının kanıtlamadığı belirtildi.

Bu davada tutuksuz yargılanmasına karar verilen İri, bir süre sonra Kürşat Yılmaz’ın yattığı Afyon Cezaevi’nin çevresinde ruhsatsız tabancayla gezerken yakalanmıştı. İstanbul 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan yeni davanın iddianamesine göre, tekrar serbest bırakılınca arkadaşı Mehmet Akça ile Ümraniye'de İbrahim Turgut'un aracının çalınması olayına karıştı. 34 LRG 21 sahte plakası takılan araçta yakalandı. İki sanık için sekiz yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!