Tecavüzcüye ‘testosteron’ tedavisi Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcüye ‘testosteron’ tedavisi Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

AK Parti Milletvekilleri Alev Dedegil ile Aşkın Asan’ın iki yıldan beri üzerinde çalıştığı çocuk istismarcılarına yönelik çalışma, parti grubundan vize aldı.

Cinsel istismarcılara “kimyasal kastrasyon-ilaçla cinsel gücün yok edilmesi” uygulanması önerisi, tartışmaların ardından yasa teklifine “testosteron tedavisi” olarak girdi. TBMM Başkanlığı’na verilen yasa teklifi özetle şu düzenlemeleri içeriyor:

Cinsel saldırı ve cinsel istismar suçundan ceza alanlara, cezanın infazı sırasında veya koşullu salıverildikleri takdirde, “Testosteron etkisini-cinsel gücü” önemli ölçüde azaltıcı tedavi uygulanabilecek.

Cezalar da artırıldı

Tedavi amaçlı programlara katılma yükümlülüğü getirilebilecek. Suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesi dışında başka yerde ikamet etmeye zorlanabilecek.

Türk Ceza Kanunu’nda, cinsel taciz suçuna öngörülen 2 yıldan 7 yıla kadar olan cezalar, 5 yıldan 10 yıla, tecavüz suçuna verilen 7 ile 12 yıl arasındaki cezalar ise 10 ila 18 yıla çıkartılacak. Çocuk istismarcılarına verilen cezalar da artırılacak. İstismarcılara 3 ila 8 yıl arasında verilen ceza, 6 ile 12 yıla yükseltilecek. Çocuk tecavüzcüsüne verilen 8-15 yıl arasındaki ceza da 12-20 yıl olarak uygulanacak. Bu suçun 12 yaş altındaki çocuklara yönelik olması durumunda cezalar katlanarak uygulanacak.

İntihara zorlayana ceza

Evlenme yaşına ulaşmış bir kimseye, evlenmesi yönünde cebir veya tehdit kullanan kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Yapılan bu baskı sonucunda evlenme gerçekleşmiş ise ceza bir kat artırılacak. Bu nedenle kişinin intihar etmesi halinde sorumluya, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!