Tecavüzcü yazar 34 ay yatacak

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü yazar 34 ay yatacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2002 02:04

‘‘Ağır Roman’’ kitabının yazarı Metin Kaçan'a, sevgilisi G.K.'ya tecavüz etmekten verilen 8 yıl 9 aylık ceza onandı. Kaçan 2 yıl 10 ay daha yatacak.

Yargıtay, spiker Alp Buğdaycı ile birlikte, kız arkadaşı G.K'ya tecavüz edip işkence yapmaktan suçlu bulunan 'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan hakkındaki kararını açıkladı. Yüce mahkeme, Kaçan'a verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasını onayladı. 8 ay tutuklu kalan Metin Kaçan, İnfaz Yasası'na göre, 2 yıl 10 ay daha hapis yatacak.

Buğdaycı'nın cezası az

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, spiker Alp Buğdaycı'ya verilen mahkûmiyet kararını ise aleyhine bozdu. Alp Buğdaycı'nın da Metin Kaçan gibi, 'zorla ırza geçme' suçunun asli maddi faili olarak cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Ancak Alp Buğdaycı, aleyhte temyiz başvurusu yapılmadığı için, yerel mahkeme gerek duymazsa, Beyoğlu'nda yeniden yargılanmayacak. Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Buğdaycı ile ilgili kararında ısrar ederse, dosyası, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gidecek. Beyoğlu'nda 7 yıl önce yaşanan olaydan sonra tutuklanan ünlü spiker Alp Buğdaycı ve yazar Metin Kaçan, sadece 8 ay tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakıldılar. Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıl boyunca yargılanan sanıklar hakkındaki karar, 24 Nisan 2000 tarihindeki duruşmada çıktı. Metin Kaçan, kız arkadaşı G.K'ya tecavüzden 8 yıl 9 ay, müessir fiil suçundan 5 ay, Alp Buğdaycı da tecavüz suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

G.K'nın avukatı: Memnunuz

1995 yılındaki olayda, tecavüz edilen ve işkence gören G.K'nın avukatı Canan Arın, Yargıtay'ın kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Metin Kaçan ve Alp Buğdaycı için, ‘‘Aydın görünümlü, cani ruhlu kişiler’’ tanımlaması yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!