Tecavüzcü polise 26 yıl hapis talebi

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü polise 26 yıl hapis talebi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2001 01:43

Üç çocuk annesi Rumen asıllı L.B'yi, silah zoruyla bir otele götürüp defalarca tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Şile İlçe Emniyet Müdürü'nün koruması ve şoförü Kerem Döndü'nun 26 yıl hapsi isteniyor. Kerem Döndü, verdiği çelişkili ifadelerle dikkat çekti.

Bir Türkle evli olan üç çocuk annesi L.B.ye tecavüz davası açıldı. Tecavüz sanığı olan Şile Emniyet Müdürü'nün koruması ve şoförü Kerem Döndü, ifadesinde, bir barda arkadaşı Benal Demir ile içki içtikten sonra, limana doğru yürürken L.B ve H.Y'yi gördüklerini söyledi. Döndü, şöyle devam etti: ‘‘Önce yanlarından geçip gittik. Arkamızı dönünce, iki bayanın davetkár bir şekilde bize baktığını gördük. O nedenle yanlarına gittik. Kendimizi tanıttık. İstanbul'dan geldiklerini ve dolaştıklarını söylediler. Sohbet etmek istedik. H.Y, arabası olduğunu, birlikte gezebileceğimizi söyledi.’’

Kerem Döndü, otomobilin arka koltuğunda otururken, L.B'nin kendisine formalite evliliği yaptığını, eşiyle ayrı yaşadığını söylediğini öne sürdü. ‘‘İsterse otele gidebileceğimizi söyledim. Birlikte otele gittik’’ dedi.

KENDİ RIZASIYLA BERABER OLDUK

Sorgu hakimliğinde daha sonra, Şile Sağlık Ocağı tarafından verilen ve L.B'nin sağ ve sol omuzlarında yaygın morluklar, sırtının sol tarafında diş izleri olduğunu vurgulayan rapor okundu. Kerem Döndü, zor kullanmadığını, yaraların sevişirken oluşmuş olabileceğini söyledi. ‘‘Zor kullansaydım, otele girerken bağırırdı. Kendi rızasıyla beraber oldum’’ dedi.

Otel odasına polisler geldiğinde, kapıyı L.B'nin açtığını söyleyen Kerem Döndü, ‘‘L.B, polis tutanağında geçtiği gibi çıplak değildi. Üzerinde iç çamaşırları vardı. Kapıya bakmasını ben söyledim. Çünkü ben de soyunuktum’’ diye konuştu.

Kerem Döndü, otelde birlikte olduktan sonra L.M'ye, 100 dolar vereceğini, ancak polisler baskın yaptığı için veremediğini ama ertesi sabah vermeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Tutanaklardan


L.M (Tecavüze uğrayan mağdur)

‘‘Otele girmek istemeyince, 'Tabancam var kes sesini' dedi. Odaya girince bağırmamam için ağzımı kapadı. Zaptedemeyince tuvalete kapadı. Beni kendisi soydu. Bağırmamı engellemek için oral seks yaptı. Polisler gelene kadar defalarca tecavüz etti. Tüm vücudumu ısırdı. Benim de onu ısırmamı istedi. Yapmayacağımı söyleyince, ‘Tabancamla öldürürüm' dedi. Polisler gelince can havliyle kurtulup kapıyı çıplak vaziyette açtım.’’

H.Y (Mağdurun arkadaşı)

‘‘Karakolu geçince 'Nereye gidiyoruz' diye bağırdım. Kerem 'Otele gidiyoruz' dedi. 'Bizi ne zannediyorsun’’ diye bağırmaya başladım. Kerem, L.M’yi otele soktu. Benal bana, ‘Arkadaşına yardım etmek istiyorsan, otelin yan odasını da sen tutarsın’ dedi. Arkadaşımın misafir olduğunu, Şile'yi bilmediğini söyledim. ‘Onların işi uzun sürer, sabah 09.00’dan önce bitmez' dedi. Kerem, bana da sarılarak ve daha sonra otele götürmeye çalışarak tecavüz etmek istedi.

Benal Demir (Eski polis)

‘‘Kerem'le kadının, fuhuş için bir konuşmaları olmadı. Arabanın arkasında gayet iyilerdi. Kerem, 'Otele gideceğiz' deyince kadın itiraz etmedi. Ne H.Y'ye, ne de diğer kadına cinsel olarak bir teklifte bulunmadım. Mehmet, Kerem'i çok uyardı. Kerem alkolün etkisi altında olduğu için dinlemedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!