Tecavüzcü enişteye 20 yıl

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü enişteye 20 yıl
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 14:06

Samsun'da 15 yaşındaki baldızının içeceğine ilaç koyduktan sonra tecavüz edip, kimseye söylememesi için tehdit ettiği iddiasıyla 19 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan H.T. kararın Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından cezanın az olduğu gerekçesiyle bozulması üzerine tekrar yargılandı. Bugün yeniden hakim karşısına çıkan H.T., bu kez ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘tehdit’ suçlarından toplam 20 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay 2006 yılının Aralık ayında meydana geldi. 15 yaşındaki E.K., 34 yaşındaki ablası K. T.'nin Tekkeköy'de bulunan ailesinin yanına gitmesi üzerine 2 yeğenine bakmak için eniştesinin evine gitti. Akşam yemek yedikten sonra yeğenlerini yatıran E.K.'ya, eniştesi H. T. kola ikram etti. Kolayı içtikten sonra uykusu gelen genç kız kendisine ait odaya giderek uyumaya başladı. Bir süre sonra genç kızın odasına giden H.T., ağzını eliyle kapattığı baldızına tecavüz etti. Ardından da olayı anlatması halinde ablasını ve kendisini öldüreceğini söyleyerek tehdit etti.

Korkusundan kimseye bir şey söyleyemeyen ve hamile de kalan E.K., şişmeye başlayan karnını sıkı şekilde sararak hamileliğini ailesinden gizledi. Ancak 9 ay sonra doğum sancıları tutan genç kız, eniştesi tarafından Samsun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürüldü. Doktorlar bir kız çocuğu dünyaya getiren E.K.'nın yaşının küçük olması nedeniyle durumu polise bildirdi. Genç kız da polise kendisine eniştesinin tecavüz ettiğini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen H.T., polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sırasında da İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun gönderdiği raporda bebeğin babasının yüzde 99.99 sanık olduğu ortaya çıkınca ifade değiştiren H.T., “Onun da isteğiyle kendisiyle sadece seviştik. Cinsel ilişkiye girmedik” dedi. Ancak, mahkeme yargılama sonunda kardeşi yerine koyması gereken baldızını koruma ve gözetim hükümlülüğü bulunduğu halde bunu yapmayarak ilaçlı kola içerip tecavüz edip, tehdit ettiği için toplam 19 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Yargıtay'a giden dava dosyası cezanın artırılması talebiyle bozulunca H.T. bugün yeniden 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mağdur E.K.'nın katılmadığı duruşmada mahkeme heyetine söyleyecek birşeyi bulunmadığını belirten enişte H.T. bu kez ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘tehdit’ suçlarından toplam 20 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!