Tecavüz ve bilezik gaspına 20 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz ve bilezik gaspına 20 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 15:42

SAMSUN’un Tekkeköy İlçesi’nde 28 yaşındaki bir çocuk annesi H.Y.T.’yi çocuğuyla birlikte kaçırıp tecavüz etmek ve bileziklerini gasp etmek suçundan tutuklu yargılanan 30 yaşındaki Ümit Sarıkoca, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sarıkoca son savunmasında, H.Y.T.’ye tecavüz etmediğini öne sürerek, “Benimle cinsel ilişkiye kendi rızasıyla girdi. Bilezikleri de saklamam için bana verdi” dedi.

Tekkeköy İlçesi’nde geçen yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, 36 yaşındaki Recep Y. ile imam nikahıyla birlikte yaşadığı 1 çocuk annesi H.Y.T., birlikte akrabaları Ümit Sarıkoca’nın evine akşam saatlerinde misafirliğe gitti. Annesinin evde olmadığını söyleyen Sarıkoca, “Recep abi siz evde oturun. Arabanın anahtarını bana ver, bir şeyler alıp geleyim” dedi. Anahtarları alan Ümit Sarıkoca evden çıktıktan sonra otomobili görünmeyecek bir yere park edip, iddialara göre Recep Y.’yi arayarak, arabanın bozulduğunu yolda kaldığını ve gelip kendisini almasını söyledi. Recep Y.’nin evden ayrılması üzerine kısa süre sonra otomobille eve dönen Sarıkoca, “Sizi recep abinin yanına götürmeye geldim” diyerek H.Y.T. ve kızı 4 yaşındaki kızı D.T.’yi otomobile bindirdi.

‘KIZINI ÖLDÜRÜRÜM’ TEHTİDİYLE İLİŞKİ

Aracı şehir dışında boş bir alana götüren Sarıkoca, genç kadını “Ya benimle ilişkiye girersin, ya da kızını öldürürüm. Seçim senin” diyerek tehdit etti. Bu tehditle H.Y.T ile cinsel ilişkiye giren Sarıkoca, daha sonra kadının 4 bileziğini de zorla aldı. Ardından da anne ve kızını halk otobüsüne bindirerek Samsun’daki evlerine gönderdi. Daha sonra Recep Y.’nin yanına giden Sarıkoca, H.Y.T. ve kızını taksi tutup evlerine gönderdiğini söyleyerek otomobili teslim etti. Evine dönen Recep Y., birlikte yaşadığı H.Y.T.’nin kolundaki bilezikleri görmeyince genç kadını sıkıştırdı. Olanları öğrenince de polise giderek Ümit Sarıkoca’dan şikayetçi oldu.

BİLEZİKLER EVİNDE BULUNDU

Kısa sürede yakalanan ve evinde gazete kağıdına sarılı olarak 4 bilezik bulunan Sarıkoca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 2’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde cinsel amaçlı alıkoyma, tecavüz ve gasp suçlarından yargılanan sanık, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Genç kadınla kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyleyen Sarıkoca, ”Başka kişilerle de cinsel ilişkiye giriyordu. Recep Abi’yi birlikte atlattık ve sevişmeye ormana gittik. Kendisine zorla bir şey yapmadım. Bilezikleri de kendisi bana saklamam için verdi” dedi.

‘ÖNCEDEN TANIMAM’

Son duruşmaya katılmayan ancak daha önceki celseye gelen H.Y.T. ise, sanığı ilk kez olay akşamı gördüğünü söyleyerek, “Recep, beni sanığın evine tanışmak amacıyla götürmüştü. Daha önceden kendisini hiç tanımam. Bizi Recep’in yanına götürmek için otomobile bindirdi. Yolda giderken kaçırıldığımızı anladım. Atlamak istedim ama araç hızlıydı. Kızımı öldürmekle tehdit ediyordu. Elinden sağ salim kurtulmak için tehditle kendisiyle cinsel ilişkiye girdim” diye konuştu.

Mahkeme Ümit Sarıkoca’ya, ‘cinsel amaçlı alıkoymak, tecavüz ve gasp’ suçlarından toplam 20 yıl hapis cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!