Tecavüz tehdidiyle soygun yapmış

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz tehdidiyle soygun yapmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Satıcı gibi gittiği evlerdeki yalnız genç kızları, tecavüzle korkutup soyan gaspçının 40 yıl hapsi istendi.

İzmir'in Hatay ve Basın Sitesi Semtleri'nde takip ettiği genç kızların evlerine satıcı gibi girip silah zoruyla altın ve paralarını gaspeden 23 yaşındaki İrfan Yaşa hakim önüne çıkarıldı. Bir firmada çalıştığını belirterek, ismini verdiği hayali kişinin evde olup olmadığını soran, kızların evde yalnız olduklarını anlayınca, silahını çıkartıp, ‘‘bağırırsanız öldürürüm’’ diyen Yaşa, son işinde yakalanıp tutuklandı.

Borcunu ödememiş

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘‘Gasp’’ suçundan yargılanan ve 40 yıl hapsi istenen İrfan Yaşa, ev eşyası satın aldığı halde borcunu ödeyemediğini bildirdi. Yaşa yaptığı işi anlatırken şöyle dedi: ‘‘Kızları takip edip evde yalnız olduklarından emin olduktan sonra, içeri girip para ve altınlarını alıyordum. Tecavüz edeceğimden korkarak seslerini çıkarmıyorlardı. Bedava para tatlı gelince bu işe devam ettim. Şimdi çok pişmanım’’ dedi. Mağdurlardan Bilgisayar Mühendisi 28 yaşındaki Hatice Beyza Erdem ve üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Sezin Soydoğan, ifade için geldikleri duruşmada olayı yeniden yaşayıp heyecanlandı.

İfade verdiler

Sanığa korkarak bakan Erdem, ‘‘İçeriye silahıyla girip bana doğru doğrulttu. Bağırmamam halinde bir şey yapmayacağını söyledi. Beni banyoya kilitledi, altın ve paraları aldı’’ derken, Sezin Soydoğan da ‘‘Başıma silahı dayayıp, para ve altın istedi. Çığlık atınca korkup kaçtı. Tecavüz edecek diye çok korktum’’ dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!