Tecavüz sanıklarının cezasında indirim

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz sanıklarının cezasında indirim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 15:17

SAMSUN’da Gürcistan uyruklu kadını sokak ortasında dövdükleri ve sonra da bir eve sokarak tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 25 yaşındaki Atakan Gözütok bir yıl önce 13 yıl 9 ay, arkadaşı 19 yaşındaki Ali Yavuz da ise 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çırptırıldı. Yargıtay tarafından bozulan dosya yerel mahkemeye gönderildi. Mahkeme heyeti sanıkların cinsel istismar suçunu birlikte işlemediklerini belirtilerek bu kez Atakan Gözütok’a toplam 10 yıl 10 ay, Ali Yavuz’a da 7 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

2 yıl önce Ulugazi Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir arkadaşını ziyarete giden Gürcistan uyruklu A.Y. gece evine dönerken, pitbull cinsi köpekle dolaşan Atakan Gözütok ile karşılaştı. Bir apartmanın önünde bekleyen Gözütok, kadını yanına çağırdı ve bir şey demeden tekme tokat döverek etkisiz hale getirdi. Daha sonrada arkadaşı Ali Yavuz ile birlikte sürükleyerek giriş katındaki daireye sokarak A.Y.’ye tecavüz etti. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Atakan Gözütok, iddiaları kabul etmemesine rağmen, geçen yıl ‘hürriyeti tehdit ve tecavüz’den 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken, suç ortağı olan arkadaşı Ali Yavuz’a da 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay’a giden dosya bozularak yerel mahkemeye geri gönderildi. Yargıtay, sanıkların hürriyeti tehdit suçunu birlikte yaptıklarını ancak, tecavüz suçunda Ali Yavuz’un başka bir odada olduğunu ve bu suçu birlikte yapmadıklarını ileri sürerek TCK’nın ağırlaştırıcı maddesinin (102/3-d ) kullanılmamasını istedi. Bugün Samsun 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karşısına çıkan sanıklardan Atakan Gözütok, önceki savunmalarını tekrar ederek, “Kendisine tecavüz etmedim. Sadece açık saçık giyindiği için onu uyardım ve tokat attım” diye konuşurken, Ali Yavuz ise olayla ilgisi olmadığı hatta şehir dışında olduğunu yineledi.

Ancak mahkeme sanıkların suçlarının sabit olduğunu belirterek, Yargıtay’ın bozma nedeni doğrultusunda karar verdi. Cezalarında indirim yapılarak, sanıklardan Atakan Gözütok 10 yıl 10 ay, Ali Yavuz ise 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!