Tecavüz sanığından ‘haplı’ savunma

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz sanığından ‘haplı’ savunma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 10:55

İZMİR'in Cennetçeşme Semtinde, yalnız yaşayan, belden aşağısı felçli 94 yaşındaki M.O.'ya tecavüz etmek istediği iddiasıyla tutuklanan 23 yaşındaki İ.K., ‘Cinsel saldırı, konut dokunmazlığının ihlali’ suçlarından 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, olay gecesi uyuşturucu hap içtiğini, ne yaptığını hatırlamadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Olay, geçen Mart ayında 3991/8 Sokak 8 numaradaki evde meydana geldi. İddiaya göre, işsiz İ.K., kendisini yetiştiren çok defa evine giderek yemeğini yediği, belden aşağı tutmayan ve yalnız yaşayan M.O.'nun evine gitti. Yaşlı kadının torununun arkadaşı olan İ.K., iddiaya göre yatakta yatan yaşlı kadının elbiselerini zorla çıkarmak istedi. Savunmasız yaşlı kadının bağırmaması için ağzını yastıkla kapatan ve çenesini yumruklayan İ.K. tecavüz geçmek için elbiselerini çıkartmaya başladı. Savunmasız durumdaki yaşlı kadının bir fırsat bulup bağırarak yardım istemesi üzerine sesini duyan komşuları polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, kaçmak isteyen zanlıyı evin alt katında yakalayıp gözaltına aldı. Yaşlı kadın olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk incelemede M.O.'nun çenesinde darp izi, bileklerinde morluklara rastlandı, tecavüzün gerçekleşmediği anlaşıldı. İ.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmayı tamamlayan savcısı, sanık İ.K. hakkında ‘Cinsel saldırı ve konut dokunmazlığını ihlal’ suçlarından 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına sanık İ.K. ile mağdur kadının yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Savunmasında olay gecesi uyuşturucu hap içtiğini ve ne yaptığını hatarlamadığını öne süren İ.K., “Kendime gelince çok pişman oldum. Böyle bir şey yaptığımdan utandım. Evinde yemek yediğim bir insana bunu yaptığım için kendimden utanıyorum” dedi.

Polis tarafından alınan ifadesinde “Ben yıllarca onu besledim. Torunumun arkadaşı, bu yüzden sık sık eve gelirdi. Bunu yapacağı hiç aklıma gelmezdi. Beni öldürecek diye çok korktum. Yapmamasını söyledikçe vuruyordu. Yastıkla ağızımı kapattı. Ben güçsüz bir insanım. Fırsatını bulup bağırdım. Allahtan sesimi duyurdum. Yoksa beni öldürecekti. Kendisinden şikayetçiyim” diyen M.O. yatalak olduğu için duruşmaya getirilemedi.

Duruşma M.O.'nun ifadesinin evinde alınması, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların beklenmesi için ertelendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!