TEB ’en büyükler’den olacak, yeni banka Varol Bey’de bitecek

Güncelleme Tarihi:

TEB ’en büyükler’den olacak, yeni banka Varol Bey’de bitecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 00:00

BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Michel Pebereau, TEB’le yaptıkları ortaklığı "başarı öyküsü" olarak tanımladı, bankayı Türkiye’nin "en büyükleri" arasına sokma hedefi koydu.

BNP Paribas COO’su Jean Calmon da, "Dünyada satın almalarla da büyümeyi sürdüreceğiz. Türkiye’de yeni banka almayı düşünmemiz TEB Genel Müdürü Varol Civil’in işaretine bağlı" dedi.

TEB Mali Yatırımlar’ın yüzde 50’sini iki yıl önce Çolakoğlu Ailesi’nden alarak Türk Ekonomi Bankası’nda da yarı yarıya ortak konumuna gelen Fransız bankacılık devi BNP Paribas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Michel Pebereau, "TEB’de yaptığımız ortaklık bizim için başarı öyküsü oldu" dedi. BNP Paribas COO’su (Chief Operating Officer) Jean Clamon da, "Dünyada sadece organik yöntemle değil, satın almalarla da büyümek istiyoruz. Aynı stratejimiz Türkiye için de geçerli. Ancak, Türkiye’de yeni banka almayı düşünmemiz TEB Genel Müdür’ü Varol Civil’in işaretine bağlı" diye konuştu.

EN BÜYÜKLERDEN OLACAĞIZ: Michel Pebereau, TEB’de Hasan Çolakoğlu kaptanlığındaki aileyle kurdukları yarı yarıya ortaklığa uzun vadeli baktıklarını belirterek, şunları söyledi: "BNP Paribas uluslararası özelliklere sahip bir banka olsa da, gittiğimiz her ülkede yerel olmaya özen gösteririz. Türkiye’de iki yıl önce TEB’de yüzde 50-50 ortaklık gerçekleştirdik. Yerel davranma yöntemimizi TEB’de de uyguladık. TEB bizim için iyi bir ortaklık ve başarı öyküsü oldu. TEB’in kurumsal ve yatırım bankacılığındaki gücüne perakende bankacılık gücümüzü ekledik. Stratejimiz net. En kısa sürede hızla büyüyerek Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olacağız."

SATIN ALMAYA DEVAM: Paribas’ın organik büyümenin yanısıra satın almalarla büyümeye de çok önem verdiğine işaret eden BNP Paribas COO’su Jean Clamon, şöyle konuştu: "Dünyanın çeşitli noktalarında yeni satın almalar yapıp büyümemizi sürdürmeyi düşünüyoruz. Ancak, satın almaları her ne olursa olsun şeklinde davranarak, yani gözü kapalı alıcı gibi yapmayı asla düşünmüyoruz. ’Elimizde 2 milyar Euro var, hadi banka alalım’ demiyoruz. Bir bankayı alırken değerinden fazla ödeme yapmamaya özen gösteririz. Yaptığımız iş tümüyle fırsatlara bakıp, değerlendirmek."

İŞARETİ ALMADAN OLMAZ: Jean Clamon, "Dünyada yeni bankalar alma stratejinizin içinde Türkiye de var mı" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: "Dünyada nasıl bir strateji belirlemişsek, aynısı Türkiye’de de uygulanır. Ancak, bundan sonra Türkiye’de yeni bir banka satın almayı düşünmemiz, Varol Bey’in (Civil) işaretiyle olur. Ondan bir işaret almadan kendiliğimizden gelip bir bankaya talip olmaya kalkmayız. Varol Bey, ’Şimdi Türkiye’de yeni bir banka alarak büyüme zamanı, gelin şunu alalım’ derse harekete geçeriz. Ama yakın dönemde önümüzde böyle bir plan yok. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de fırsatlara bakarız."

Ayda 20 bin yeni müşteri kazanıyoruz

TEB
Yönetim Kurulu Üyesi Alain Bailly, BNP Paribas’la gerçekleşen ortaklığın ardından TEB’in büyümesinin hızlandığını ifade ederek, "TEB, her ay 20 bin yeni müşteri kazanıyor. Bu rakam, TEB’in ne kadar dinamik olduğunu ortaya koyuyor" dedi. BNP Paribas Uluslararası Bireysel Bankacılık ve Finansal Hizmetler Başkanı Pierre Mariani de, "Biz Fransa’da 2 bin şubeyle ayda 180 bin müşteri kazanabilirken, TEB 200 şubeyle ayda 20 bin müşteri kazanıyor. Müthiş bir büyüme hızı farkı var" diye konuştu. TEB Genel Müdürü Varol Civil ise, halen 600 bin düzeyinde olan müşteri sayılarını bu yıl sonuna kadar 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Macera sandığımızdan çok daha iyi gelişiyor

BNP Paribas’ın ortakları arasında yer alan Uluslararası Bireysel Bankacılık ve Finansal Hizmetler Başkanı Pierre Mariani, TEB’deki yarı yarıya ortaklık macerasının beklediklerinden iyi geliştiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bizim için gerçekten başarılı bir ortaklık oldu. BNP Paribas her ne kadar Fransız bankası olarak görülse de uluslararası özelliğimiz hızla gelişiyor. 1999’da işlerimizin yüzde 52’si Fransa’dayken, bugün bu oran yüzde 33’e geriledi. Başlangıçtan itibaren TEB’deki ortaklığımıza uzun vadeli baktık. Biz Türkiye’de çok çalışkan bir ortak ararken iki yıl önce TEB dikkatimizi çekti. Ayrıca hem Türkiye’nin hem de TEB’in büyüme potansiyelini gördük. İyi bir bankayla birlikte iyi bir yönetime sahip olduk."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!