TBMM'de 'Eşitlik Komisyonu' kurulması önerisi

Güncelleme Tarihi:

TBMMde Eşitlik Komisyonu kurulması önerisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 10:32

AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, TBMM Dilekçe Komisyonu'nun işlevini tamamladığını belirterek, bu komisyon yerine “Eşitlik Komisyonu” kurulmasını önerdi.

Haberin Devamı

Yalçınbayır, yaptığı açıklamada, vatandaşın Bilgi Edinme Kanunu ve Kamu Etik Kurulu'ndan hak aradığını ifade ederek, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde 2004'te 395 bin başvuru yapıldığını, 2006'da bu sayının yaklaşık 600 bin olarak beklendiğini söyledi.

Dilekçe Komisyonu'na, kuruluşundan 2001 yılına kadar 14 bin 700 başvuru yapıldığına işaret eden Yalçınbayır, günde 8 bin kişinin ziyaret ettiği Meclis'te bu sayının düşündürücü olduğunu belirtti. Yalçınbayır, vatandaşın, sorunlarını yüz yüze anlatmak istediğini dile getirdi.

Bilgi Edinme Kanunu yürürlüğe girdikten sonra bu kanuna sık başvurulduğunu vurgulayan Yalçınbayır, Dilekçe Komisyonu'nun, artık işlevini tamamladığını belirtti. Yalçınbayır, bunun yerine ombudsmanlık kurumunun getirilmesi gerektiğini dile getirerek, bilgilerin zamanında ve kaliteli verilmediğini, ombudsmanlığın buna hizmet vereceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Yalçınbayır, Dilekçe Komisyonu'nun, kadın-erkek eşitliği dahil, her alanda eşitliği inceleyen, devlet ile birey arasında ırk, din, mezhep gözetmeden eşitliği sağlayacak bir komisyona dönüştürülmesini önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!