TBMM'de 'çömelme' tartışması

Güncelleme Tarihi:

TBMMde çömelme tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 11:07

TBMM Genel Kurulu'nda 'Karayolları Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında MHP ile AK Parti arasında 'çömelme tartışması' yaşandı. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, ''Gediktepe'de çömelmiş, ayakta duramayan bir başbakan görüntüsü bile olağanüstü hal için yeterlidir'' dedi. MHP'li Bal'a AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yanıt verdi. Bozdağ, ''Siperlere giden bir Başbakan var orada. Askerlerin arkasında duran... Siz daha Diyarbakır'ın, Hakkari'nin, Şemdinli'nin meydanlarına gidemediniz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE O AN / WEB TV

TBMM Genel Kurulunda, temel yasa olarak ele alınan “Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı”nın birinci bölümü üzerindeki görüşmelerinde MHP ile AK Parti arasında tartışma yaşandı.

Hükümetin terörle mücadele politikalarını eleştiren MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, “Gediktepe'de çömelmiş, ayakta duramayan bir başbakan görüntüsü bile olağanüstü hal için yeterlidir” dedi.             

“Sataşma” olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Terörün Türkiye'nin ortak sorunu olduğu” yönündeki sözlerini anımsattı. Bozdağ, “Partilerin terör vesilesiyle siyasi rant peşinde koşması kadar gayriahlaki bir şey olamaz. Böyle bir seviyesizlik olamaz. Siperlere giden bir Başbakan var orada. Askerlerin arkasında duran... Siz daha Diyarbakır'ın, Hakkari'nin, Şemdinli'nin meydanlarına gidemediniz. Buralarda yoksunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bozdağ'ın sözlerine, MHP'li milletvekilleri, “Bizimle değil, terör örgütüyle uğraşın” diyerek tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!