TBMM'de 'böcek' araması yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

TBMMde böcek araması yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 11:38

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’ün odasında “böcek” olarak adlandırılan dinleme aparatlarının bulunduğu iddia edildi. Gök’ün dinlenme kuşkusu nedeniyle TBMM’de böcek alarmı verildi.

Haberin Devamı

İsa Gök, odasındaki cam kristal ile kağıt tutmaya yarayan metallerin içinden çeşitli aparatların çıktığını söyledi. Mersin’de bulunduğu için haberi sekreterinden aldığını belirten Gök, “Eğer bu dinleme cihazıysa durum vahim” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE HEDİYE EDİLDİ

Gök, bu eşyanın bir süre önce bir firma tarafından tüm milletvekillerine armağan edildiğini belirtti. Bunların dinleme cihazı olabileceği konusunda AKP’li bir vekilin danışmanın sekreterini uyardığını belirten Gök, “Hüseyih Pazarcı’ya tutanak tutturdum” dedi.

Bunun üzerine TBMM’de böcek alarmı verildi. Gök’ün odasında kağıt tutmaya yarayan alette ve anahtarlıkta dinleme aparatlarının olduğu iddiasıyla bu sabah polisler tarafından ön inceleme yapıldı. Polislerin, “İnceletin” uyarısının ardından CHP’li Gök, uzmanları devreye sokma kararı aldı. Gök, “Özel bir firmadan arkadaşları çağırdım. Onlar inceleme yapacak” dedi.

Haberin Devamı

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, “Polis arkadaşlar sabah gelip, bakmışlar. Anlayamamışlar. Biri bomba uzmanı, biri sivil polis. ‘Anahtarlıktaki ışık düzeneği olabilir’ demişler. Kağıt tutacağının üzerinde metalin dibinde pilli bir şey, ‘ışık düzeneğinden başka bir şey olabilir, inceletin’ demişler. Bunun üzerine özel bir firmadan bu konuda uzman arkadaşları çağırdım, onlar gereken incelemeyi yapacaklar” dedi.

“MECLİS TELEFONUNU DEĞİŞTİRDİM”

Telefonunun dinlendiğini ifade eden Gök, “Uzun zamandır biliyorum. Bu konudaki bütün denemelerim olumlu çıktı. Telefonum o kadar çok karışıyor ki” diye konuştu.

TBMM’deki odasındaki yenilenen telefonunu söktürdüğüne dikkat çeken Gök, “Klasik telefona geçtim. Çünkü yeni sistemde internet üzerinden bağlantı yapılıyor. Söktürdüm, klasik telefonu kurdurdum” dedi.

“ARAŞTIRACAĞIM”

Araştırmanın sonunda dinleme cihazının olduğunun ortaya çıkması halinde hesap soracağına işaret eden Gök, “Şu anda net olarak bilmiyorum. Araştıracağım, doğru mu, değil mi? Netleşirse, ayağa kaldırırım. Hesabını sorarım. Meclis’ten de, hükümetten de hesap sorarım” diye uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!