TBMM personel alımı sonuçları için duyuru yapıldı mı?

Güncelleme Tarihi:

TBMM personel alımı sonuçları için duyuru yapıldı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 11:47

TBMM personel alımı sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Toplam 192 kişinin istihdam edileceği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yapacağı duyuruyu bekleyen adaylar, konuyla ilgili detayları araştırmaya devam ediyor. TBMM personel alımı sonuçları sonrasında yazılı ve sözlü sınav aşamasına geçecek olan adaylar, son değerlendirmeyi bekleyecek. İşte, TBMM personel alımı sonuçları hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

TBMM personel alımı başvuru sonuçları için birçok kişinin beklentisi devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesine yapılacak olan 192 personel alımı hakkında başvuru sonuçlarını bekleyen vatandaşlar, meclis internet sitesini ziyaret ediyor. Peki, TBMM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru sonuçları hakkında detaylar paylaşıldı mı? İşte, merak edilen bazı detaylar

PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşıyan ve belirtilen KPSS puan türünden en az 70 puana sahip olan adayların başvurduğu TBMM personel alımı başvurusu, 16.10.2017 tarihinde başlayıp 30.10.2017 tarihinde sona erdi. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarının TBMM internet sitesinden yayınlanması beklenirken, meclis başkanlığından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Sonuçlarla ilgili gelişme olması halinde haberimizden en güncel bilgileri edinebilirsiniz.

SÖZLÜ SINAV NASIL YAPILACAK?

Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr/duyurular internet adresinden ilan edilecektir.

Başarı sıralamasına göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, sınav ilanında belirtilen şartlara ilişkin belgelerin aslını veya noter onaylı örneklerini ile talep edilecek diğer belgeleri Kurumca belirlenecek tarihte posta yolu ile personel birimine gönderecektir.

Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır.

Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

BAKMADAN GEÇME!