TBMM Meclis TV canlı yayını uyduda hangi kanalda ve nasıl izlenir?

Güncelleme Tarihi:

TBMM Meclis TV canlı yayını uyduda hangi kanalda ve nasıl izlenir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2019 15:37

TBMM canlı yayını, kanun görüşmelerini anlık olarak takip etmek isteyen binlerce kişinin gündeminde yer alıyor. TRT 3 kanalı üzerinden yayın hizmetini gerçekleştiren TBMM Meclis TV canlı yayını, uydu üzerinden, dijital platformlardan ve internet üzerinden izlenebiliyor. İşte, gündem konularının takip edilebileceği TBMM Meclis TV canlı yayını ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TBMM Meclis TV canlı yayınını takip etmek isteyen binlerce kişi, internet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştiriyor. İşte, TV'den takip etmek isteyenler için dijital platformlardaki kanal numaraları ve uydu frekans bilgileri

TBMM TV CANLI YAYIN FREKANS BİLGİLERİ

Uydu AdıFrekansPOLSembolFEC
Türksat 4A Batı 42ºE / Türkiye - Avrupa11.958V275005/6
Eutelsat 7A 7ºE - (10.762)10.762V300003/4

 

DigitürkD-SmartTivibuKablo TVAnalog Kablo TV
5610397133S 06

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TBMM TV NEDİR?

2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 21. Maddesiyle de TBMM faaliyetlerini yansıtma görevi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Televizyonu'na verilmekte, faaliyetlerin ne ölçüde yansıtalacağının ise, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı arasında yapılan protokol ile belirleneceği hükme bağlanmaktadır.

TBMM TV NE ZAMAN CANLI YAYINDA?

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu toplantıları Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 14:00-19:00 saatleri arasında TRT-3 kanalından ve internet üzerinden; bunun dışındaki gün ve saatlerde çalışma yapılması durumunda ise sadece internet üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır.

Protokolün 5. Maddesi kapsamında yasama yılı açılışı, 23 Nisan özel birleşimi, bütçe görüşmeleri, hükümet programı, konuk yabancı devlet adamlarının parlamentodaki konuşmaları gibi özel hallerde, gün ve saate bakılmaksızın, Genel Kurul çalışmaları TRT-3 kanalından canlı olarak yayınlanmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin TBMM'de gerçekleştirdikleri grup toplantıları, 1'er saat süreyle sınırlı olmak üzere,internet üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır.

TBMM Başkanı'nın kabul ve ziyaretleri, TBMM İhtisas komisyonları ile diğer komisyonların toplantıları, siyasi parti grup başkanvekilleri ile diğer milletvekilleri tarafından TBMM'de düzenlenen basın toplantıları, grup yöneticilerinin kabulleri, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'nın faaliyetleri, TBMM'de düzenlenen konferans, seminer gibi toplantılar, TBMM'ye sunulan tasarı ve teklifler ile kabul edilen kanunlar haberleştirilerek, Genel Kurul çalışmalarının dışındaki uygun zamanlarda yayınlanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!