TBMM Komisyonu'nun Yüce Divan kararı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

TBMM Komisyonunun Yüce Divan kararı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 17:28

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilmemesi yönünde karar aldı.

TBMM Komisyonunun Yüce Divan kararı belli oldu
KOMİSYON BAŞKANI KÖYLÜ’DEN İLK AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Meclis Soruşturma Komisyonu, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesine karar verdi. Komisyon 5’e karşı 9 oyla bakanların "Yüce Divan’a sevk edilmemesi" yönünde karar aldı.
17-25 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonunda isimleri geçen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında 5 Mayıs 2014 tarihinde kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu "Yüce Divan" konusunda son kararını vermek üzere toplandı.

TBMM Komisyonunun Yüce Divan kararı belli oldu
Komisyondan çekildi oyunu açıkladı



Çalışmalarını tamamlayan komisyon, kurulduğu günden 245 gün sonra Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü başkanlığında son kez toplandı. Saat 14.00’da başlayan toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü. Toplantıda 9 AK Parti, 4 CHP ve 1 MHP’li üye oy kullandı.

BASIN MENSUPLARINDAN YOĞUN İLGİ

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sırasında sinyal kesiciler kullanıldı. Komisyon toplantısının yapıldığı koridora gazeteciler yaklaştırılmadı. Görüntü ve fotoğraf alınmasının yasak olduğu Meclis koridorunda komisyon sürecini sadece muhabirlerin takip etmesine izin verildi. Yaklaşık 50 muhabir, komisyon toplantısının yakınındaki Başbakanlık makamının bulunduğu koridorda uzun süre açıklanacak kararı bekledi.
Toplantının ardından açıklama yapan Komisyon Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger komisyonda oy çokluğuyla 4 eski bakanın "Yüce Divan’a sevk edilmemesi" yönünde karar alındığını açıkladı. Aksünger, komisyonda 5’e karşı 9 oyla "Yüce Divan" kararı reddedildiğini belirtti.

NİHAİ KARARI MECLİS GENEL KURULU VERECEK

Bugün Meclis Soruşturma Komisyonu’ndan çıkan bu karar da tartışmaları bitirmeyecek. Bakanlar hakkında 245 gündür soruşturma yürüten Komisyon’dan çıkacak karar her ne kadar yol gösterici olsa da 4 eski bakanın Yüce Divan’a sevki konusunda son kararı Meclis Genel Kurulu verecek. Nihai karar Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak gizli oylamayla belli olacak. Genel Kurul’un eski bakanlar hakkındaki oylamayın en geç 29 Ocak 2015 tarihine kadar gerçekleştirmek zorunda.

TBMM Komisyonunun Yüce Divan kararı belli oldu
TARİHİ TOPLANTIDA BUNLAR YAŞANDI

TBMM Komisyonunun Yüce Divan kararı belli oldu
Komisyondan çekilen Bengi Yıldız: Genel Kurul'da 'gitsinler' diyeceğim

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!