TBMM Danışma Kurulu toplanamadı

Güncelleme Tarihi:

TBMM Danışma Kurulu toplanamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 14:54

TBMM Danışma Kurulu, AK Parti'li temsilcinin katılmaması nedeniyle toplanamadı. CHP, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili grup önerisini Genel Kurul gündemine getirecek.

Haberin Devamı

Danışma Kurulu toplantısına CHP'den Konya Milletvekili Atilla Kart ile Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu geldi. Danışma Kurulu, AK Parti temsilcisinin katılmaması nedeniyle toplanamadı.

Atilla Kart, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin katılmaması nedeniyle toplantının yapılamadığını belirterek, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili grup önerilerini Genel Kurul'a getireceklerini söyledi.

“Dokunulmazlık dosyalarını bir polemik yaratmak, siyasi inatlaşmaya yol açmak amacıyla gündeme getirmiyoruz” diyen Kart, ”Dokunulmazlıklar sınırlandırılmadığı zaman yargıya nasıl müdahale ediliyor, yargıya müdahalenin alt yapısı nasıl hazırlanıyor. Bugün bu konuları anlatacağız” dedi.

ERBAKAN'IN MAHKUMİYETİ

CHP Konya Milletvekili Kart, kapatılan Refah Partisi'nin son genel başkanı ve eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın “kayıp trilyon” davasında aldığı 2 yıl 4 aylık mahkumiyetinin 4. erteleme süresinin de dolması konusunda, gazetecilerin sorusu üzerine, “gelinen aşamada ceza muhakemesi usulüne göre bütün yolların tıkandığını” söyledi.

Bu aşamadan sonra, Cumhurbaşkanı'nın af yetkisini kullanması süreci veya son çıkarılan yasal düzenlemeler kapsamında zararın ödenmesi kaydıyla cezanın ikametgahta infaz edilmesi alternatiflerinin kaldığını anlatan Kart, “Bu iki alternatif dışında mevzuatımıza göre başka bir seçenek söz konusu değil” diye konuştu.

Yeni bir yasa konusunda hükümetin kararı ve tercihinin önemli olduğunu ifade eden Kart, şöyle konuştu:
“Biz o konuda bir görüş beyan etmek durumunda değiliz. O tamamen hükümetin değerlendireceği bir konudur. Cezalar herkes için uygulanır. Hukuk devletini diğer sistemlerden ayıran temel özellik budur. Türkiye'nin temel sorunu belki bu noktada düğümleniyor. Bunu aşabildiğimiz ölçüde, hukukun herkes için uygulanmasını sağlayabildiğimiz ölçüde hukuk devleti olma noktasında mesafe almışız demektir. Eski başbakan da olsa sade bir vatandaş da olsa herkes için bu hükümlerin uygulanması gerekir.”

Haberin Devamı

CHP'li Kart, ancak kişisel ve insani olarak eski bir başbakanın bu şekilde cezaevine girmesinin üzücü bir olay olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!