TBMM Başkanı: Görüşme için aracıya gerek yok

Güncelleme Tarihi:

TBMM Başkanı: Görüşme için aracıya gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 13:05

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, siyasi partilerin genel başkanlarının bir araya gelme çağrısının, sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi talebinden ibaret olmadığını, tüm siyasi parti genel başkanlarına yönelik olduğunu belirterek, “Gerçekleşirse çok iyi olur” dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, “Sizin bir çağrınız olmuştu. Bu çerçevede sayın Kılıçdaroğlu'nun sayın Başbakanla görüşme için olumlu yanıt vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, Türkiye'nin en önemli sorununun başında terörle mücadele geldiğini ifade etti. Şahin, şöyle konuştu:

“Bu konuda benim çağırımın özeti 'siyasi partilerimizin değerli genel başkanları bir araya gelerek terör konusunda müşterek bir tutum sergilerler, bu konuyu kendi aralarında tartışırlar ve terörle mücadelede yararlanılabilecek birtakım görüşler ortaya konabilirse, bundan kişisel olarak memnuniyet duyacağımı hatta halkımızın da bundan büyük memnuniyet duyacağını' ifade etmiştim. Benim bu çağrım sadece iki sayın genel başkanın görüşmesi talebinden ibaret değildi. Tüm siyasi parti genel başkanlarımıza yönelik bir çağrıydı ama kamuoyunda sayın Erdoğan ile sayın Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi talebi gibi değerlendirildi. Tabii o da vardı bunun içerisinde ama benim bu konudaki çağrım daha geniş bir açıdandı. Gerçekleşirse çok iyi olur.”

ARACIYA GEREK YOK

Şahin, “Bu anlamda sizin katkınız olabilir mi?” sorusuna ise “Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'sayın Başbakan böyle bir görüşme talebinde bulunursa olumlu
cevap veririz' demiş olması bile önemli bir adımdır. Ayrıca bir aracıya, Meclis Başkanı'nın bu konuda aracı olmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Genel başkanlarımız medeni insanlardır. Zaman zaman bir araya gelebilmeliler. Geçmişte bu konuda bazı sorular yaşandı ama yaşanmasa, genel başkanlarımız zaman zaman bir araya gelebilse, demokrasinin gelişimi açısından da önemli olacağını düşünüyorum” karşılığını verdi.

Terörle mücadele kapsamında sınırın değiştirilmesi tartışmalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Şahin, bu önerinin detaylarını, arka planını ve içeriğini tam öğrenemediğini bu nedenle bir değerlendirme yapamayacağını söyledi. Şahin, “Çünkü teknik bir konudur. Teknik konularla ilgili derin bir bilgi sahibi olmadan konuşmak doğru olmaz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!