TBB'den deprem bölgesine yardım kararı

Güncelleme Tarihi:

TBBden deprem bölgesine yardım kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 17:28

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ekim ayı Olağan Encümen Toplantısı, TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında İstanbul'da yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Belediyeler Birliği’ne üye belediyeler bölgeye ihtiyaç halinde enkaz kaldırma çalışmaları için kamyon, dozer gibi iş makineleri gönderme kararı alındı.  Üye belediyeler bölgenin ihtiyacı halinde enkazın daha hızlı kaldırılması için belirlenen iş makinelerini Van ve Erciş’e gönderecek. Birlik ilk etapta DMO’dan kamyon, dozer, gibi araçlardan üçer tane alarak bölge Belediyelerine gönderecek.

Birlik böyle büyük afetlerde belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlama görevini de üstelendi.

Başkan Topbaş yaptığı konuşmada, “bölgeye ekipman ve araç gereç göndermeleri disipline tabii tutulması, lüzumsuz araçların değil gerekli araçların gönderilmesi adına bir düzenleme yapmak istiyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği'nin çatısı altında Türkiye'deki tüm belediyelerimizin imkanlarını afet anında koyacakları refleksleri ve ekipmanın kayıtlarını almak suretiyle afet olan bölgeye hangi belediyeden ne tür ekipman ve aracın gideceğinin tek elden sağlanmasını istiyoruz. Çünkü onlarca yüzlerce aracın ihtiyaç olmasa bile bölgeye gittiğini ve etkisiz kaldığını olumsuzlukların da ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz dedi.
Birlik afet durumlarında daha etkin görevler üstelenecek, Kızılay ve AFAD ile koordine çalışacak. İhtiyaç halinde, deprem evleri, çadır, battaniye gibi malzemeleri sağlayacak.

Deprem ve Doğal afetler konusunda yasal düzenleme çalışmalarında Birlik aktif görev üstlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!