TBB Başkanı Özgen: Şeriat çok ciddi bir tehlike

Güncelleme Tarihi:

TBB Başkanı Özgen: Şeriat çok ciddi bir tehlike
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Baro başkanlarının dünkü toplantısında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Adalet Bakanlığı ve politikacılara yoğun eleştiriler geldi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof Dr Eralp Özgen, Ankara DGM Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma açtığı Fethullah Gülen'e sahip çıkan politikacılara, ‘‘Milletvekili görevine başlarken, ettikleri cumhuriyete sadakat yeminini hatırlattığını’’ söyledi. Özgen, isim vermeden, Gülen'in çalışmalarını ‘olumlu’ bulduğunu belirten Başbakan Bülent Ecevit, ‘‘Olayın abartılmamasını isteyen’’ FP Lideri Recai Kutan ile ‘‘Devlet kasetle vatandaşlara tuzak kurmaz. Gülen sevilen bir cemaat lideri din büyüğü’’ diyerek öven ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Demirel'i üstü kapalı eleştiren Özgen, şöyle devam etti:

‘‘Laik cumhuriyeti yıkmaya kimsenin gücü yetmez sözleri iç ferahlatan güzel bir temenniden ibarettir. Bu söz laik cumhuriyet savunucularını uyuşukluğa düşürmemelidir. Gerçek bir değerlendirme yapmamız şeriat düzeni tehlikesinin ciddiyetini kavramamız ve cumhuriyetimizi savunma mücadelemize devam etmemiz gerekir. Türk hukukçuları bugüne kadar laik cumhuriyetimizin savuncusu olmuştur. Bundan sonra da aynı inanç ve heyecanla savunma görevini yerine getirmeye devam edeceklerdir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!