Taze kan, taze kız istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Taze kan, taze kız istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sorgulanan tinerci çocuklar, vahşeti tüm ayrıntılarıyla anlattılar. S.K.'nın cezaevinden çıkar çıkmaz geneleve gittiklerini anlatan İ.Ç., S.K.'nın bununla yetinmediğini belirterek, ‘‘'Taze kan istiyorum, taze kız istiyorum' diye bağırdı. Biz de otomobil çalıp kız aramaya başladık’’ dedi.

İ.Ç. şöyle devam etti: ‘‘Çaldığımız otomobille Ümraniye sokaklarına daldık. Gördüğümüz ilk uzun saçlıyı otomobile bindirdik. Erkek olduğunu anlayınca geri dışarı çıktık. Bir üst sokağa girerek dolaşmaya başladık. Birden yolda yürüyen anne ile kızı gördük ve zorla otomobile bindirdik.’’

Ümraniye'de meydana gelen ve kamuoyunu dehşete düşüren vahşi tecavüz ve cinayetin 4 zanlısının emniyet sorguları sürüyor. Suçlarını itiraf eden zanlılardan 16 yaşındaki İ.Ç. ifadesinde ‘‘S.K. cezaevinden yeni çıkmıştı. Bize bağırarak 'Taze kan istiyorum, taze kız istiyorum.' dedi. Sonra otomobil çalıp kız aramaya çıktık.’’ dedi. Öğretmen Serpil Yeşilyurt'u tecavüz edip öldürmekten sanık 4 kişiden İ.A. ise kızı gibi tecavüz edildikten sonra çok sayıda bıçakla delik deşik edilen ve öldü diye bırakılan anne Hanım Yeşilyurt için ‘‘Bıçağı uçundan tutup yaralamak için sapladım. Öldürmek istememiştim. Ama korkup boğazını kestim’’ diye konuştu.

Kamuoyunu dehşete düşüren öğretmen Serpil Yeşilyurt cinayetinin zanlıları emniyet ifadelerinde vahşeti ayrıntılarıyla anlattılar. Önceki gün götürüldükleri olay yerinde Yeşilyurt ailesinin yakınlarının linç girişiminden güçlükle kurtulan 4 zanlıdan 16 yaşındaki İ.Ç. arkadaşlarıyla birlikte suçunu itiraf edip şu ifadeyi verdi:

‘‘S.K. cezaevinden yeni çıkmıştı. Cinsel açlığını gidermek için geneleve gittik. Ancak İ.A. bize bağırarak 'taze kan, taze kız istiyorum' dedi. Biz de çaldığımız bir otomobille Ümraniye sokaklarına daldık. Gördüğümüz ilk uzun saçlıyı otomobile bindirdik. Ancak onun erkek olduğunu anlayınca geri dışarı çıktık. Bir üst sokağa girerek dolaşmaya başladık. Birden yolda yürüyen anne ile kızı gördük ve zorla otomobile bindirdik. Tenha bir ormanlık alana geldiğimizde anneyi otomobilden indirerek kızının gözü önünde tecavüz ettik.’’

Tiner şişesiyle anneyi bayılttım

Vahşet zanlılarından S.D.'in ifadesi de tüyler ürperticiydi. Anne Hanım Yeşilyurt'un korkudan titremesi üzerine sinirlenip kafasına tiner şişesiyle vurarak bayılttığını söyleyen S.D. şöyle devam etti:

‘‘Kadın bayılınca sırayla tecavüz ettik. Daha sonra İ.A. bıçağını çıkartarak kadına saplamaya başladı. Biz hepimiz korkuya kapılmıştık ki İ.A. kadının boğazını kesti. Öldü zannederek hemen oradan uzaklaştık. Anneyi öldü zannedip uzaklaştıktan sonra 2 kilometre daha ilerledik ve kızı otomobilden indirip yüz metre uzağa sürükleyip tenha bir yerde sırayla tecavüz ettik. Kız korkudan kendinden geçmişti. İşimiz bittiğinde İ.A. ilk bıçağı sapladı. Sonra bıçağı bana verdi, ben de sapladım. Sonra İ.A. bıçağı alarak defalarca kıza sapladı.’’

Tüm zanlılar tarafından azmettirici ve ilk saldırıyı gerçekleştirmek suçlanan İ.A.'nın ifadesi de yaşanan dehşeti gözler önüne serdi:

‘‘Anneye tecavüz ettikten sonra birden korkuya kapıldım. Bıçağımın ucundan tutarak bıçağın çok girmesini engelleyerek kadına saplamaya başladım. Bir yerde kadını öldürmemek için bıçağı derin saplamazken bir yandan da korkuya kadının boğazını kestim. Daha sonra oradan uzaklaşarak otomobili tekrar durdurduk ve bu sefer de kıza sırayla tecavüz ettik.’’

Vahşet zanlılarını sorgulayan polis bu kişilerin üzerinde ele geçirdiği, öldürülen Serpil öğretmene ait altın kolye ile bilezikleri ailesine teslim etti. Sanıkların sorgularının tamamlanmasından sonra mahkemeye sevk edilecekleri bildirildi.

Oğlumuz, kötü arkadaş kurbanı

Ümraniye'deki vahşetin sanıklarından 16 yaşındaki İ.Ç.'nin ailesi, çocuklarını savunarak, ‘‘Oğlumuz kötü arkadaş kurbanı oldu’’ dediler. Geçimini inşaat kalfalığı yaparak kazanan ve 8 çocuğu olan baba Ayhan Ç. ve eşi Gülfidan Ç. kendilerinin tehdit edildiklerini ve komşuları tarafından dışlandıklarını söylediler. 8 çocuktan en büyüğü olan İ.Ç.'nin çok iyi evlat olduğunu söyleyen baba Ayhan Ç., sanıklardan S.K. ve İ.A.'nın olay öncesi oğullarını bıçak zoruyla kaçırdığını iddia etti. Olayın diğer sanıkları ile yaklaşık 15 senedir komşuluk yaptıklarını ifade eden baba Ayhan Ç., ‘‘Olaydan sonra oğlum bize gelerek böyle bir olaya karıştığını ve bunu arkadaşlarının zorlaması sonucu yaptığını ve çok pişman olduğunu söyledi. Biz teslim etmeyi düşünürken polisler gelerek oğlumu yakaladı’’ dedi.

Öğretmen Serpil Yeşilyurt'la birlikte kaçırılan annesi Hanım Yeşilyurt'un oğlunun sayesinde kurtulduğunu iddia eden Ayhan Ç., ‘‘Diğer çocuklar kızın annesini kaçırıp tecavüz ettikten sonra bıçaklamış ve ormana atmışlar. Daha sonra öldüğünden emin olmak için oğlumu yanına göndererek bakmasını ölmemişse öldürmesini söylemişler. İ. kadının yanına gittiğinde ölmediğini görünce ona ölü taklidi yapmasını söylemiş. Daha sonra arkadaşlarının yanına giderek öldüğünü söylemiş. Benim oğluma da zorla tecavüz ettirmişler. Ama oğlum hiç kimseyi bıçaklamamış’’ şeklinde oğlunu savundu.

İ.Ç.'ın Aşağı Dudullu İlkokulu'nun 3. sınıfından terk olduğunu belirten baba Ayhan Ç., oğlunun daha önce böyle bir olaya karışmadığını ancak ufak tefek hırsızlık olaylarına karışmış olabileceğini söyledi.

Oğlunun ailesine bağlı olduğunu söyleyen baba Ayhan Ç., oğlunun tiner ve uyuşturucu bağımlısı olmadığını iddia etti.

Olaydan bir gün sonra 15 yaşındaki kızları Leyla'nın düğünü olduğunu ifade eden Ayhan Ç., ‘‘Oğlum pazar günü eve gelmedi biz de düğün telaşı olduğu için onu arayamadık. Kardeşinin düğününe gelmedi. Daha sonra bu olayların olduğunu öğrendik’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!