Tayyip’ten seçim provası

Güncelleme Tarihi:

Tayyip’ten seçim provası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 14:30

Yenilikçiler’in lideri Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin ‘siyaset vizesi’ olarak yorumlanan kararının ardından Karadeniz gezisine çıktı. Yoğun ilgi gören Erdoğan’ın gezisi seçim atmosferinde geçiyor.

Haberin Devamı

Beraberinde eski İçişleri Bakanı Meral Akşener, DYP’den istifa edip yenilikçilere katılan Necati Çetinkaya ve bir çok milletvekiliyle birlikte dün sabah uçakla Trabzon’a gelen Erdoğan´ı kapatılan FP´nin Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan ile yaklaşık 200 kişi karşıladı. Kendisini öpmek ve sarılmak için yanına yaklaşanlara sıcak tavırlar sergileyen Erdoğan, izdiham nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Basın mensuplarının son gelişmelerle ilgili ısrarlı sorularını yanıtlamayan Erdoğan, “Konuşmayacağım, soru sormayın” dedi.

HORONA KALKMADI

Havalimanından 100 araçlık bir konvoyla, şenliklere katılmak üzere Giresun’un Alucra ilçesine hareket eden Erdoğan, Trabzon Bölge Trafik İstasyonu mevkiinde çay molası verdi. Burada Akçaabat halk oyunları ekibinin horon gösterisini izleyen Erdoğan, horon oynaması için yapılan tüm ısrarlara karşın oyuna kalkmadı ayağıyla tempo tutmakla yetindi.

Haberin Devamı

Erdoğan´ın yanından ayrılmayan Meral Akşener ise, bütün halk oyunlarını bildiğini ifade ederek, “Şu anda kalkıp içimden horon oynamak geliyor. Ama burada olmaz'' diye konuştu. Molanın ardından Erdoğan konvoy eşliğinde yoluna devam etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!