Tayyip’e miting yasağı

Güncelleme Tarihi:

Tayyip’e miting yasağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Gazete'de, ‘‘ABD'den icazet almak’’ ve ‘‘Yüzsüzlük’’le suçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin mitinglerine de götürülmeyecek. FP lideri Recai Kutan, bundan sonraki mitinglere diğer büyükşehir belediye başkanlarını götüreceğini söyledi.

FP'nin yayın organı Milli Gazete'de, ‘Yüzsüzlük’ ve ‘‘Amerika'dan icazet almak'la suçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, parti yönetiminden de miting kısıtlaması geldi. Erdoğan, parti yönetimiyle arasında soğukluk bulunmadığını göstermek için, ‘Bundan böyle mitinglere Genel Başkanımın müsaadesiyle katılacağım' açıklamasını yaparken, Genel Başkan Recai Kutan, önümüzdeki haftasonu Çorum'la sürdürülecek mitinglere Erdoğan'ı götürmeme kararı aldı. Kutan, partisinin dünkü Başkanlık Divanı öncesinde gazetecilerin bu yöndeki sorusu üzerine, Erdoğan'la aralarında herhangi bir çatlak ya da sorun bulunmadığını belirtmesine karşın, bundan sonraki mitinglere Ankara'dan başlayarak, sırasıyla FP'li diğer büyükşehir belediye başkanlarını götüreceğini söyledi. Kutan, ‘‘Daha sonra sıra tekrar gelirse Tayyip Bey'i de götürürüz’’ dedi. Kutan'ın verdiği bilgiye göre, FP'nin bundan sonra yapacağı ilk miting olarak Çorum'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katılacak. Ardından da, sırasıyla Konya ve Erzurum başta olmak üzere diğer büyükşehir belediye başkanları katılacak.

KORSAN MİLLİ GAZETE!

Kutan, Milli Gazete'de Erdoğan'la ilgili çıkan suçlamalarla ilgili olarak da, bu yazıların Milli Gazete ile bir ilgisinin bulunmadığını, sözkonusu yazıların bir bölgede, bazı kişiler tarafından duvar gazetesi standardında hazırlanan metinler olduğunu ve hazırlanan gazetenin üzerine de korsan bir biçimde Milli Gazete yazısının yazıldığını savundu. Kutan, Erdoğan'la aralarında herhangi bir çatlak ya da sorun bulunmadığını da bildirdi.

Bu arada Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği'nin Helsinki'de düzenlenecek yıllık olağan toplantısına katılmak için dün THY'ye ait bir uçakla Finlandiya'ya gitti. Erdoğan pazartesi günü yurda dönecek.

Erbakan'ın fetih konuşması suçsuz

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Adapazarı'nda yapılan fetih kutlamasına katılan kapatılan RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın konuşmasında suç unsuru bulunmadığını belirledi. Adapazarı Atatürk Stadyumu'nda 29 Mayıs tarihinde yapılan fetih kutlamalarına katılan Erbakan'ın siyasi yasaklı olması nedeniyle burada yaptığı konuşması, Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelemeye alınmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!