Tayyip casusları devrede

Güncelleme Tarihi:

Tayyip casusları devrede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

YASAKLI lider Necmettin Erbakan, parti kurup FP'yi böleceğinden endişe ettiği kendisi gibi yasaklı Tayyip Erdoğan'ı yakın takibe aldı. Erbakan'ın, birçoğu FP'de aktif görev yapan politikacılar ve İstanbul başta olmak üzere bazı işadamlarından oluşan ‘Casus ordusu’nun hazırladığı raporda, Erdoğan'ın faaliyetleri için ‘Parti kurmaya çalışıyor’ saptamasında bulunuldu.

PARTİ ÇALIŞMASI HIZLANDI

Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, Erbakan'a sunulan raporda, Erdoğan'ın çok geniş bir çevreyle temas yürüterek oluşturmaya çalıştığı yeni siyasi oluşuma ANAP ve DYP'den destek veren eski ve yeni milletvekillerinin bulunduğu bilgisi yer aldı. Raporda Erdoğan'ın FP içinde destekçilerinin bulunmasına karşın, yenilikçi kanatta tam bir birliği sağlayamadığı da belirtildi.

MEDYANIN GAZI

Erbakan'ın, bu raporun kendisine ulaştırılmasının ardından yakın çevresine, hem Erdoğan'ı, hem de yenilikçi kanadın liderliğini yürüten Abdullah Gül'ü hedef alan sert açıklamalarda bulunduğu da öğrenildi. Erbakan'ın, Erdoğan ve Gül'le ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptığı kaydedildi:

‘‘Tayyip de, Abdullah da elimizde büyüdüler. Biz olmasak, partilerimiz olmasa ikisi de bugün hiçbir şeydi. Medyanın gazına gelip böyle davranıyorlar. Ama akıllarını başlarına alıp, kendilerine hemen bir çeki düzen vermeleri gerekiyor. Bir partide bu tür işler olmaz. Birliğin beraberliğin bir an önce sağlanması lazım.’’

Muhabbetleri mazi oldu

Haberin Devamı
TAYYİP Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın peşine çok genç yaşta düştü. Lise öğrencisiyken Erbakan'ın liderliğini yaptığı MSP'nin ünlü ‘Akıncılar’ı arasında yer aldı. Çok genç yaşta göze girdi, RP döneminde İstanbul'da önce ilçe, sonra il başkanlığı yaptı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Başkanlığının ilk yıllarında, Erbakan her çalışmasına övgüler yağdırıyordu. Örgüt içinde ‘Küçük Erbakan’ diye anılmaya başladı. Ardından ‘Erbakan’ın veliahtı' yakıştırması yapıldı. Ancak belediye başkanlığı döneminde su yüzüne çıkmaya başlayan çatışmalar, Erdoğan'ın önce mahkûm olup siyaset yapmasının yasaklanmasıyla su yüzüne çıktı. Erdoğan, siyasi yasaklı olduğunda partisini ve Erbakan'ı suçlayıp, kendisine sahip çıkılmadığını öne sürdü. Ardından ‘‘Artık hocayla yol yürünmez’’ diyerek çizgisini ayırdı. Bu fotoğraftaki görüntü de mazide kaldı.

Erbakan'ın politikacı ve bazı işadamlarından oluşan ‘casus ordusu’ Tayyip Erdoğan'ı yakın takibe alarak, bir rapor hazırladı. Rapora göre, Erdoğan'ın parti kurmaya çalışmalarını hızlandırdığını öğrenen Erbakan, ‘‘aklını başına alsın’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!