Tayfun Pirselimoğlu'na mükemmellik ödülü

Güncelleme Tarihi:

Tayfun Pirselimoğluna mükemmellik ödülü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 21:14

Boston Türk Film Festivali “Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü”, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'na verildi.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde düzenlenen ödül töreninden sonra, Pirselimoğlu'nun geçen yıl İstanbul Film Festivali'nde en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu (Nazan Kesal) ödüllerini de alan “Saç” filmi gösterildi.
Büyük alkış alan filmden sonra, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu seyircilerle söyleşi yaptı.
Boston Türk Film Festivali'nde her yıl bir yönetmene Türk sinemasına katkılarından dolayı verilen ödülün geçmiş yıllardaki sahipleri Zeki Demirkubuz, Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu ve Derviş Zaim'di.
Törende konuşan festival direktörü Erkut Gömülü, Türk yönetmenlerin başarılarının Türk sinemasına yeni bir soluk getirdiğini, Türk sinemasının küresel görünürlülüğünün artmasına önemli katkı sağladığını söyledi.
Gömülü, 2001'de başlayarak her yıl biraz daha büyüyen, bu yıl 11'incisi düzenlenen Boston Türk Film Festivali'yle çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini ABD'li sinemaseverlerle buluşturmaktan gurur duyduklarını belirtti.
Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation (Türk Kültür Vakfı), New York Kültür ve Turizm Ataşeliği ve Türk Hava Yolları (THY) yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!