Tavukçulardan kuş gribi önlemleri

Güncelleme Tarihi:

Tavukçulardan kuş gribi önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 13:06

Kuş gribinin sektördeki olumsuz etkilerinden kurtulmaya çalışan kanatlı hayvan üreticileri, çeşitli yöntemler geliştiriyor. Keskinoğlu Tavukçuluk, internet üzerinden, ürünün satışına kadar tüm aşamaları hakkında bilgi alınabilecek bir denetleme sistemi başlattı.

Türkiye'nin önde gelen kanatlı hayvan üreticilerinden Keskinoğlu Şirketler Grubu, tüketicinin satın aldığı piliç ürünlerini denetlemesini sağlayan uygulama başlattı. Türkiye'de ilk kez uygulanan sistemde, internetten ürünün satışa kadar ki tüm aşamaları hakkında bilgi alınabiliyor.

Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürün izlenebilirliği uygulaması sayesinde tüketicilere güven ve garanti sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Kuş gribi hastalığının yayılmasından sonra tüketicilerin tavuk ve ürünlerini tüketmeye çekindiğini, insanların tükettiği ürünün kaynağını öğrenme ihtiyacı hissettiğini bildiren Keskinoğlu, bu ihtiyacı karşılamak için ürün izlenebilirliği sistemini geliştirdiklerini ifade etti.

Yaklaşık 1 haftadır internetten hizmet vermeye başlayan sistemin, tüketicilerin büyük beğenisini topladığını kaydeden Keskinoğlu, şu bilgileri verdi:  “Sektördeki 43 yıllık tecrübemize dayanarak, entegre tesislerimizde üretilen her ürünümüzü, tüketicilerimizin denetlemesine olanak sağlıyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce başlattığımız uygulamada daha önce tüketici danışma hattımızı telefonla arayan tüketicilerimiz ürünlerimiz hakkında bilgi alabiliyordu. Şimdi, kuş gribi önlemleri kapsamında bu hizmeti 1 haftadır internetten vermeye başladık. Bu sistem sayesinde, tüketicilerimize ürünlerimizin sağlığı konusunda güven vermeye çalışıyoruz. Tüketicimizin, satın aldığı ürün ile ilgili her bilgiye ulaşma hakkı olduğuna inanıyoruz.”

Sistemin gelişmiş Avrupa ülkelerinde uygulandığını hatırlatan Keskinoğlu, Türkiye'de sektörde ilk kez kendilerinin bu sistemi uygulamaya geçirdiklerini anlattı. Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun başlattığı ürün izlenebilirliği sisteminde, tüketiciler satın aldıkları piliç ürünlerinin üzerinde bulunan izlenebilirlik numarası ile www.keskinoglu.com.tr internet adresinden ürün ile ilgili bilgilere ulaşabiliyorlar. Sistemde, ürünün hangi çiftlikten alındığı, nakil sırasında kullanılan araçların plaka numaraları ve sürücüleri, veteriner hekimlerin isimleri, sağlık belgeleri ve hayvanın cinsi gibi çok çeşitli bilgiler yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!