Tavas'ta Kaymakam- Başkan kavgası

Güncelleme Tarihi:

Tavasta Kaymakam- Başkan kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 15:44

DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'nde bağımsız Belediye Başkanı Bayram Sarun ile Kaymakam Yusuf Güler arasındaki sürtüşme, karşılıklı bildiri ve yazılı açıklamayla tırmandı. Başkan Sarun, tarih ve sayı verip başkanlık mühürünü bastırarak halka dağıttığı bildiride, “Kaymakam, halkım adına şikayete geldiğim kaymakamlık makamından beni ‘terbiyesizlik yapma çık dışarı’ diyerek kovdu” ifadesi yer aldı. Kaymakam Güler de yazılı açıklamasında Başkan Sarun hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve tazminat davası açacağını söyledi.

Haberin Devamı

Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun ile Kaymakam Yusuf Güler arasında uzun süredir yaşanan gerginlik duyuru kriziyle adliyeye taşındı. Başkan Sarun, geçen 8 Mayıs'da tarih ve sayı verdiği, belediye başkanlığı mühürünü taşıyan bir duyuru yayımladı ve bunu belediye personeli halka dağıttı. Tavas Kaymakamı Yusuf Güler ve eski Kaymakam Mehmet Suat İlhan'ın suçlandığı duyuruda, Kaymakam Güler'in, Başkan Sarun'u kovduğu ileri sürüldü. Kaymakam Güler'in halka şikayet edildiği duyuruda, “Halkım adına şikayete geldiğim kaymakamlık makamından beni ‘terbiyesizlik yapma çık dışarı’ diyerek kovdu” ifadesi de yer aldı.
Başkan Sarun'un, ‘Sayın Tavaslı vatandaşlarım’ cümlesiyle başladığı duyurusunda, daha önceki Kaymakam İlhan'ın da kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü, “Daha evvel ki kaymakam sayın Ahmet Ümit bey makamında bana, yani sizin seçtiğiniz başkana, ‘Seni mahvederim, seni yaşatmam’ demişti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KAYMAKAMDAN KARŞI ATAK

Belediye Başkanı Bayram Sarun'un duyuruyu Tavas'ta halkı dağıtmasının ardından karşı atağa geçen Kaymakam Yusuf Güler, yazılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamada Başkan Bayram Sarun hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kaymakam Yusuf Güler, şöyle dedi:
“Kaymakamlığımızca, Tavas Belediye Başkanlığı'nca duyuru başlığı adı altında tüm vatandaşlarımıza dağıtılan, ancak gerçeklerle ilgisi olmayan ve bir ilin mülki yöneticilerini rencide edici yakışıksız ve seviyesiz bu duyuru üzüntüyle karşılanmıştır. Belediye başkanı hakkında yasal tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla adli ve idari takibat başlatılmıştır.”

DAHA ÖNCEKİ OLAYLAR

Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun, belediye binası altındaki dükkanları tahliye ettiremeyince, dükkanların önüne 30 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde meclis kararları duyuru panosu yerleştirmiş, tahliye ettiremediği işyerlerinin önünde aylarca iş makinaesi bekletmişti. Sarun, İlçe Trafik Komisyonu kararına rağmen Hükümet Caddesi'ni çift yöne dönüştürerek yaklaşık 250 bin YTL harcamış ve 300'e yakın ağaç kestirmişti.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına da belindeki tabancayla katılan ayrıca, 29 Ekim kutlamalarının yapılacağı alanda kazı çalışması başlatıp tören için talepte bulunan kaymakamlığın isteğini geri çeviren Başkan Sarun ile Kaymakam Güler'in arasında tartışma doruğa çıkmıştı.

Kaymakam Sarun, bir önceki Kaymakam Mehmet Suat İlhan ile de kiralanan belediyeye ait bir dükkana içki ruhsatı verilmesi konusunda tartışmıştı. Kaymakamlık, iptal kararına karşın belediyenin dükkana içki ruhsatı vermesini mahkemeye taşımış, mahkeme de Başkan Sarufn'u haklı bulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!