Tavanında farelerin yarıştığı doğumevi

Güncelleme Tarihi:

Tavanında farelerin yarıştığı doğumevi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2005 01:22

Sağlık Bakanlığı Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ‘fare skandalı’ ile çalkalanıyor. Hastanenin A blok katlarındaki farelerin asma tavanları mesken tuttuğu, tavandan aşağıya tozların, fare pisliklerinin, hatta farelerin düştüğü kaydediliyor.

HASTANE personeli ve hastalar arasında korkuyla dilden dile dolaşan fare sorunu için bir doktor, ‘Personelimiz ve hastalar, farelerin tavan arasındaki yarışlarını uzun süredir izliyorlar, bize de anlatıyorlar’ dedi. Uzun süredir bilinen bu soruna, yönetimin çözüm getirmemesinden yakınılıyor.

Hastane ana binası içinde yaptırılan gençlik merkezi ile eşlerin doğumda bulunabildikleri ‘VIP-Özel Doğum Odaları’nın açılışını Emine Erdoğan yapmıştı. 26 Ekim 2004’ten beri hizmette olan Çayyolu Semt Polikliniği’nin açılışını da bugün Bayan Erdoğan yapacak.

Hastanenin inşaat ve müştemilat işlerinin çoğunu Engin Su adlı kişiye ihale yerine ‘doğrudan temin’ yöntemiyle yaptırıldığı öğrenildi. Emine Erdoğan’ın açılışını yaptığı iki birim ile bugün açılacak Çayyolu Semt Polikliniği’nin de Engin Su’nun organizasyonu ile yapıldığı saptandı.

Müteahhit Su’nun kadın-doğum uzmanı olan eşi Filiz Akın Su’nun bu hastanede çalıştığı ve Filiz Akın Su’nun iki yeğeni Şenay Akın ve Tülay Akın’ın da yine Başhekimlik’te ve Çayyolu Semt Polikliniği’nde sekreter olarak çalıştıkları tespit edildi.

Başhekim Leyla Mollamahmutoğlu, müteahhit Engin Su, ‘ekipte’ yer alan ve gençlik merkezinden sorumlu başhekim yardımcılığına verilen Op. Dr. Mustafa Beşli’nin ortak özellikleri ise ‘hemşeri’ olmaları.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!