TAV, Tunus Enfidha Havalimanı'nın temelini atıyor

Güncelleme Tarihi:

TAV, Tunus Enfidha Havalimanının temelini atıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 16:18

TAV, Tunus’ta Enfidha Havalimanı’nın temelini 24 Temmuz’da atacak. İki yılda 400 milyon euroluk yatırım yapılması planlanan havalimanını TAV, 40 yıl işletecek.

Haberin Devamı

TAV tarafından yapılan yazılı açıklamada, yurtdışında gerçekleştirdiği başarılı projeler ile uluslararası bir marka haline gelen TAV’ın, havalimanı işletmeciliği alanındaki tecrübesini Kuzey Afrika’ya da taşıdığı ifade edildi. Açıklamada, 24 Temmuz’da Tunus’un turizm merkezi niteliğine sahip Enfidha Uluslararası Havalimanı’nın temelinin 24 Temmuz’da atılacağı kaydedilirken, temel atma törenine Tunus Devlet Başkanı Zine El Abidine Ben Ali’nin katılacağı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

“TAV işletmesini üstleneceği ve ilk iki yılda birinci faz için yaklaşık olarak 400 milyon euro yatırım yapılacak. Enfidha Havalimanı’nın 2009 yılında işletmeye açılması hedefleniyor.”

40 YIL İŞLETİLECEK

TAV İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener, Tunus Hükümeti ile 18 Mayıs’ta 2007’de imzalanan imtiyaz sözleşmesi ile 40 yıl süreyle işletecekleri Monastır ve Enfidha Uluslararası Havalimanı’nın yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “TAV Havalimanı Holding olarak havalimanı işletme kalitemiz ve bilgi birikimimizle Tunus için büyük önem taşıyan Enfidha Uluslararası Havalimanı’nı Afrika’nın bölge merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede iki dost ülkenin tarihi bağlarını projelerimizle ticari alanda daha da kuvvetlendireceğiz” diye konuştu.

Enfhida Uluslararası Havalimanı işletme süresince yürütülecek 4 aşamalı çalışmayla yılda 22 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşacaklarını vurgulayan Şener, toplam 4 bin 300 hektar alan üzerine inşaa edileceğini söyledi. İlk fazda terminal binasının 90 bin metrekare olacağının altını çizen Şener, Enfidha Uluslararası Havalimanı’nda, açık otopark alanına sahip yeni bir terminal binası inşaatı, pist, apron ve taksi yolları ile birlikte hizmet binalarının da yapılacağını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!