TAV, Enfidha Havalimanı'nın temelini attı

Güncelleme Tarihi:

TAV, Enfidha Havalimanının temelini attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 11:48

TAV Havalimanları Holding, Tunus Enfidha Havalimanı’nın temelini attı. TAV, işletmesini üstleneceği Enfidha Havaalanı için ilk etapta 400 milyon euroluk yatırım yapacak.

Haberin Devamı

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener, “TAV’ın Tunus’taki varlığı iki ülke için önemli bir fırsattır. TAV’ın 40 yıl süreyle işleteceği Enfidha Uluslararası Havalimanı projesi istikrarlı ve çağdaş anlayışı ile köklü tarihe sahip olan Tunus’a gelecek diğer Türk yatırımcılar için de önemli bir referans olacaktır” dedi. Kuzey Afrika’nın turizm merkezinde büyük bir yolcu potansiyeline sahip olan Enfidha Havalimanı’nın kapasitesini daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Şener, “Bu proje Türkiye’nin uluslararası markası TAV Havalimanları Holding’in hizmetlerini yurtdışına taşıma yolundaki çalışmaları açısından büyük öneme sahiptir. Amacımız bizim için olduğu kadar Tunus için de büyük önem taşıyan Enfidha Uluslararası Havalimanı’nı Afrika’nın bölge merkezi haline getirmektir” diye konuştu.

YILDA 6.5 MİLYON YOLCU GELİYOR

Bu sayede iki dost ülkenin tarihi bağlarını projelerle ticari alana da taşıyacaklarını ifade eden Şener, Tunus’un turizm potansiyeline destek vereceklerini kaydetti. Avrupa’nın tüm başkentlerine 2 saat uzaklıkta olduğunun altını çizen Şener, Kuzey Afrika’nın turizm merkezi niteliğindeki Tunus’a yılda 6.5 milyon yolcu geldiğini vurguladı. TAV Tunus tarafından işletilecek olan Enfidha Havalimanı’nın bölgenin en modern ve en kaliteli havalimanı terminali niteliğinde olmasını hedeflediklerini dile getiren Şener, TAV Havalimanları Holding olarak, Türkiye’nin üç büyük kentindeki havalimanlarının yanı sıra uluslararası alanda Gürcistan’da da iki havalimanı işlettiklerini hatırlattı.

Şener şöyle konuştu:

“Başarılarımızın arkasında en iyi olmayı hedeflemek ve bu hedef doğrultusunda ödün vermemek yatıyor. Bu işletmeler ile 10 Yılda 10 Havalimanı hedefimiz doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz. Uzun vadede amacımız Ortadoğu ve Kafkaslar’daki genişlememizi Doğu Avrupa ve Asya’ya da taşımaktır.”

Enfhida Uluslararası Havalimanı işletme süresince yürütülecek 4 aşamalı çalışmayla yolcu kapasitesini 22 milyona çıkaracaklarını kaydeden Şener, havaalanının toplam 4 bin 300 hektar alan üzerine inşa edileceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!