Tatlıses, evli arkadaşıma gül verince tepem attı

Güncelleme Tarihi:

Tatlıses, evli arkadaşıma gül verince tepem attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2003 02:02

Gazeteci Yeşim Soydan, 1999'da ölen yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç ile Uludağ'da öldürülen kızı Uğur Kılıç'ın hayatını konu alan ‘‘İmparator ve Kızı’’ adlı bir kitap yazdı.

Dündar Kılıç ile 1974 yılında tanıştığını ve daha sonra iyi dost olduğunu söyleyen Soydan, kitabında ailenin bilinmeyen gerçeklerine yer verdiğini belirtti. Yeşim Soydan, böyle bir kitap yazdığı için kendisine bir de kadın koruma tuttu. Soydan kitabın tanıtımına da koruması Sevgi Çetin ile birlikte katıldı. Yeşim Soydan, kitabını anlatırken, Uğur Kılıç'ı övdü, ‘‘Birçok ünlüye maddi manevi çok yardımı olmuştu’’ dedi. İşte kitaptan bazı paragraflar:

Yılmaz Güney’in kumar borcunu kurtardık

Yeşim Soydan, zamanında Dündar Kılıç'la yaptığı röportajlarını da eklediği kitabında, Yılmaz Güney'le ilgili bir bölüme de yer verdi:

‘‘Yılmaz Güney benim dostumdu. Allah rahmet eylesin, sevecen bir insandı. Güzel insandı. Biraz da kumar tutkusu vardı. Sevdiği insanların kumarhane açılışlarına davet edilir, o sırada da oynardı. Bir kumarhanede Yılmaz'ı bir hayli borçlandırmışlardı. Bu parayı Yılmaz, 20 sene uğraşsa zor öderdi. 1969 yılı olacak. Biz, Yılmaz Güney'in kumar oynaması taraftarı değildik. Hileli zarlarla elektronik masada 7,5 milyon kaybettirmişlerdi. Bunu duyunca çok üzüldük. Ben gittim kumarhane sahibine ve Yılmaz'ın çeklerini geri istedim. İtiraz oldu ama bir hafta sonra çeki aldık. Yılmaz'a da bir daha kumar oynamaması için yemin ettirdik. Sonra Fransa'da öldüğünü öğrendik. Çok üzüldüm. Yılmaz Güney büyük insandı.’

Uğur Kılıç’ı Derya Tuna yatıştırdı

Bir gece Uğur ve arkadaşları gazinoya gitmişlerdi. O gece İbrahim Tatlıses sahne alıyordu. Tatlıses şarkısını söylerken, fırlattığı gül, Uğur Kılıç'la evli bir arkadaşının masasına geldi. Arkadaşı bundan rahatsız olduğunu söyleyince Uğur Kılıç, İbrahim Tatlıses'in evine gitti. Araya Derya Tuna girip olayları yatıştırdı. Tatlıses de ‘‘Ben Derya Hanım'ı seviyorum’’ diyerek yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

Zerrin Özer, hamile kaldım, diye geldi

Uğur'un çok sayıda sanatçı dostu vardı. Uğur'u tanıyan ve başı sıkışan kim olursa önce onun yanına gelirdi, ondan yardım isterdi. Onda kaldığım bir günün sabahında çok erken bir saatte acele hazırlandığını görünce ‘‘Nereye’’ diye sordum. Ben soruma yanıt alamadan kapı çaldı ve Zerrin Özer geldi. Sonradan öğrendiğime göre Özer, sevgilisinden hamile kalmış ve onu aldırmak için Uğur'dan yardım almaya gelmişti.

Uğur Kılıç Bülent Ersoy’a fırça attı

Bir gün Uğur, aynı zamanda çok sevdiği bir arkadaşı olan kuaför Hatice'ye gitti ve orada Bülent Ersoy ve Havva Kopan'ın kuaförle münakaşasına tanık oldu. Çok sinirlenen Uğur, Ersoy ve Havva Kopan'ı dışarı çağırdı ve haddini bildirdi.

Kitapta Selim Edes - Engin Civan olayı

Kitapta, Civan'ın vurulmasının ardından, Selim Edes adlarına yer veriliyor ve Edes'in tarihe geçecek, ‘‘Ulan pezevenk rüşvetin belgesi mi olur’’ sözünün ardından yaşananlar da var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!