Tatlı'nın Altaylı aleyhine açtığı dava başladı

Güncelleme Tarihi:

Tatlının Altaylı aleyhine açtığı dava başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 13:13

Turkcell Süper Ligi hakemlerinden Serdar Tatlı'nın, “kişiliğine hakaret ettiği” gerekçesiyle, gazeteci Fatih Altaylı aleyhine açtığı toplam 80 bin YTL tutarındaki iki ayrı manevi tazminat davasının ilk duruşması yapıldı.

Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, Tatlı'nın avukatı Müslüm Akalın ve gazeteci Altaylı'nın avukatı İsmet Güdümen hazır bulundu. Tatlı ve Altaylı ise duruşmaya katılmadılar. Hakim Ali Fuat Arslan, kimlik tespitinin ardından iki ayrı davanın birlikte görülmesine karar verdi. Daha sonra söz alan Altaylı'nın avukatı Güdümen, dava dilekçesindeki ifadelerini aynen tekrar ettiklerini belirterek, dosyadaki eksikleri tamamlamak için duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Tatlı'nın avukatı Akalın ise savunma yapmanın erken olduğunu, davalı vekili iddialara cevap verdikten sonra savunma yapacaklarını belirtti. Bunun üzerine hakim, duruşmayı dosyadaki eksiklerinin tamamlanması ve davacı Tatlı'nın sosyal ve ekonomik durumunun tespiti konusunda yazılan müzekkere cevabının beklenmesi için erteledi.
Serdar Tatlı, duruşmadan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, dava sonuçlanmadan yorum yapmanın doğru olmayacağını, adalete güvendiğini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Turkcell Süper Ligi hakemlerinden Serdar Tatlı, Galatasaray- Fenerbahçe karşılaşmasından sonra Sabah gazetesindeki köşe yazısında ”kişiliğine hakaret ettiği” gerekçesiyle, Fatih Altaylı aleyhine geçen ay önce 50 bin YTL, ardından da 30 bin YTL'lik olmak üzere iki ayrı manevi tazminat davası açmıştı. Tatlı ayrıca, Fatih Altaylı'nın 1.5 yıl spor konusunda yazı yazmamasını da talep etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!