'Tatile değil sandığa gidin'

Güncelleme Tarihi:

Tatile değil sandığa gidin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 22:41

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi 30 Ekim gününün de idari tatil ilan edilmesi nedeniyle seçmenlere, “Ülkede işler iyi gitmiyor, benim de demokrasiye katkım olsun diye düşünüyorsanız tatile değil sandığa gidin” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün Ordu’ya giderken uçakta özetle şunları söyledi:

Tatile değil sandığa gidin

ÜLKENİN GELECEĞİ OYLANACAK

“(30 Ekim tatili) Alınan karar ne olursa olsun Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünenler tatillerine devam edebilirler. ‘Türkiye, iyiye gitmiyor, bu işin düzelmesi lazım, Türkiye’nin sağlıklı bir zemine oturması için benim de demokrasiye katkım olsun’ diye düşünenler ise sandığa gidip oyunu kullanmalı. İsteyen her zaman tatil yapabilir ama 1 Kasım’da ülkemizin geleceğini oylayacağız. Bütün vatandaşlarımızın bu yüzden sandığa gitmesini istiyoruz. Tatil kararı alanlar, ‘CHP seçmeni tatile gider, keyfine düşkündür, ülke batmış umurunda değil, biz tatil imkânı sağlayalım, CHP az oy alsın’ düşüncesindeler. Böyle bir algıları var ama gerçekler öyle değil. Vatandaşlarımızın duyarlılığına güveniyorum.AKP, dünya dengelerini iyi okuyamadı. O kadar ağır fatura çıktı ki, turist gelmiyor, mal ihraç edemiyoruz, kaldı ki terör ithal ettik, ihracat bitti, işsizlik arttı. Üstüne bir de 2 milyonun üzerinde Suriyeli Türkiye’ye geldi. Yanlış politikanın faturasını 78 milyon vatandaş ödüyor. Daha acı olanı ise bu faturanın gelecek kuşaklara yansıması riski var.

Haberin Devamı

Tatile değil sandığa gidin

O PLATFORMDAN ÇIKTIM

(Digitürk’ün bazı kanalları platformdan çıkarması) Demokrasiyi savunuyorsan, yayın politikasını kısıtlayan bir platformdan çıkmak lazım. Hem demokrasiyi savunacaksınız, hem medyanın sesini kısan bir organa üye olacaksınız, böyle çelişki olmaz. O digital platformda ben kendi adıma üyeliğime son verdim. D-Smart platformuna geçtim.(CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, bazı anlaşmalarla devletin zarara uğratıldığına ilişkin iddiaları) Aykut beyin hazırladığı dosyalardan, savcıların harekete geçmesi lazımdı. Ama hangi savcı harekete geçecek? Öyle yürekli bir savcı var mı? Hâkim ve savcıların anayasal güvenceleri var. Ama korkunun yoğunluğu onlara anayasal güvenceleri bile unutturuyor.” 

Haberin Devamı

Tatile değil sandığa gidin

KILIÇDAROĞLU YORUMU: O FOTOĞRAF AKP'NİN İFLASI

CHP lideri, basınla sohbetinde, 20 Ekim akşamı sürpriz bir şekilde Moskova’da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görüşme fotoğrafına da dikkat çekerek şöyle dedi: “O fotoğraf, AKP hükümetinin izlediği dış politikasının iflas ettiğinin ilanıdır. 2012 yılında kendilerini uyarmıştım, dinlemediler. Şimdi 2015’te Türkiye, Ortadoğu bataklığına saplandı ve çıkamıyorlar. Sözde Ortadoğu’da oyun kurucu olacaktık. Şimdi bırakın oyun kurucu olmayı, Ortadoğu’nun şamaroğlanına döndük. Cenevre’de yapılan konfrans Türkiye’de yapılabilirdi. Biz bunu 2012 yılında önerdik. İşte o zaman Türkiye, oyun kurucu olabilirdi. Dış politikanın 360 derece değil, 180 derece değişmesi lazım. Bunu Davutoğlu ile yan yana geldiğimiz her ortamda söyledim. Dış politika konusunda AKP ile derin görüş ayrılıklarımız var. Aramızda temel bir fark var. Biz Türkiye’nin çıkarlarını, onlar yandaşlarının çıkarlarını savunuyorlar. Son günlerde açıklanan dosyalar, çıkar ilişkilerinin hangi boyutlarda olduğunu gayet iyi gösteriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!