Tatil yolunda yarış ölümle bitti: 1 ölü, 4 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tatil yolunda yarış ölümle bitti: 1 ölü, 4 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 18:58

BALIKESİR'in Edremit İlçesi’ne bağlı Güre Beldesi yakınlarında, tatile giden öğrencilerin içinde bulunduğu ve sürücülerinin birbiriyle yarıştığı iddia edilen iki otomobil çarpıştı. Feci kazada, 25 yaşındaki Ümit Çandalı hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 16.00 sıralarında, Edremit- Çanakkale Karayolu’nun 15'inci kilometresindeki Güre Beldesi Kavşağı’nda meydana geldi. Balıkesir’den Altınoluk yönüne giden Engin Başaran’ın kullandığı 10 KU 723 plakalı otomobil, arkadaşı olan Aykut Hüseyin Arslan’ın (25) kullandığı 10 LC 373 plakalı otomobille çarpıştı. İki otomobilin de şarampole yuvarlandığı kazada, Ümit Çandalı (25) adlı kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Aykut Hüseyin Arslan (25), Jale Tekin (23), Engin Başaran ve Baran Tekin (25), Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Aykut Hüseyin Arslan, ilk müdahalesinin ardından Balıkesir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kazaya karışan otomobillerdeki gençlerin Balıkesir Merkez’den yola çıktıkları ve Altınoluk’a tatile gittikleri öğrenildi. Sürücülerin alkollü ve birbirleriyle yarış halinde oldukları, kazanın da bu nedenle yaşandığı öne sürüldü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!