Tatbikattan dönen F-16 düştü pilot kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Tatbikattan dönen F-16 düştü pilot kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

BANDIRMA 6'ncı Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın Akhisar Yedek Meydanı'ndan Adana İncirlik Üssü'ne gitmek için havalanan bir F-16 savaş uçağı, Burdur'un Bucak İlçesi yakınlarında dağlık araziye düştü. Uçaktan son anda atlayan Pilot Yüzbaşı Aşkın Sezer Eskişehir Ana Jet Üssü'nden gelen kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Pilot Yüzbaşı Aşkın Sezer yönetimindeki F-16 uçağından saat 15.45'te düştüğü sinyali alındı. Bu dakikadan itibaren yer tespiti için yoğun çalışma başlatıldı. Gelen sinyale göre aramalar Burdur'un Bucak ve İçel'in Gülnar ilçeleri sınırlarında yoğunlaştırıldı.
Kısa süre sonra uçağın Bucak İlçesinin Karacaören Barajı yakınlarında Çobanpınarı kesimine düştüğü saptandı. Görgü tanıklarının Katran Dağlarıïna bir alev topu gibi düştüğünü söylediği uçağın enkazının bulunduğu bölgeye hemen karadan ekip çıkarılırken, Konya 3ïüncü Ana Jet Üssüïnden de helikopterler havalandı.
Düşen uçağın enkazın bulunması için sürdürülen çalışmalara katılan Antalya Hava Meydan Komutanı Albay Servet Yıldız, elleri ve ayaklarından yaralı olduğu bildirilen pilotun, tedavi için Antalya Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldüğünü söyledi. Albay Yıldız, Eskişehir Ana Jet Üssü'nden gelen kurtarma ekibinin, Pilot Yüzbaşı Aşkın Sezer'i, enkaz bölgesinin yakınlarında bulduğunu ve ``Cooger'' tipi bir helikopterle Antalya'ya götürdüğünü bildirdi.
F-16 uçağının düşüşü nedeni ile ilgili soruları da yanıtlayan Albay Yıldız, şöyle konuştu: ``F-16 tipi 2 askeri uçak normal seyrüsefere çıktıklarında, Bucak üzerinde bulutların arasına giriyor. Bu sırada, uçaklardan biri elektromanyetik alandan etkileniyor ve alev alarak düşüyor. Diğer F-16uçağımız ise bulutların arasından çıkmayı başararak, Bandırma'daki üssüne sağ salim dönüyor.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!