Tatbikat gerçeğini aratmadı

Güncelleme Tarihi:

Tatbikat gerçeğini aratmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 14:18

ZONGULDAK'ta ‘Karayolu Trafik Güvenliği Haftası' etkinlikleri kapsamında yapılan trafik kazası kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo uyarınca aydınlatma direğine çarpan araçta sıkışan 2 kişinin kurtarılması tatbikatını bazı kişiler cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle görüntülemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Zonguldak Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı'nın önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Ahmet Ülkü Aktuğ, Zonguldak Belediye Başkanı AKP'li Secaattin Gonca, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve polisler katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından trafik materyalleri sergisinin açılışı yapılırken, kaza yapan araçlar sergilendi. Kortej geçişinin ardından tatbikata geçildi.

Senaryo gereği Gazipaşa Caddesi’ndeki aydınlatma direğine çarpan otomobilde 2 kişi sıkıştı. Otomobilin ön tarafında oturan ve emniyet kemeri takmayan bir kişi ise kırılan ön camdan kaldırıma fırladı. Otomobilin arkasındaki yaralı rolündeki kişi, “İmdat, yardım edin, kurtarın bizi” diye bağırarak yardım isterken, sağlık ekipleri yardıma koştu. Trafik ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri araçta sıkışan yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra gelen sivil savunma müdürlüğü ekipleri, sıkışan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Yoldan geçerken kurtarma çalışmasını gören bazı kişiler tatbikatı gerçek sandı. Küçük çocuğu ile olay yerinden geçen bir kadın, elindeki küçük fotoğraf makinesiyle kurtarma çalışmalarını görüntülemeye çalıştı. Bazı kişiler de bunun için cep telefonlarını kullandı. Sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, kaldırımdaki yaralı ile birlikte ambulansa taşındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!