Taşınabilir belleklerin seri numaraları aynı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Taşınabilir belleklerin seri numaraları aynı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Poyrazköy davası sanığı Ergin Geldikaya’ya ait olduğu iddia edilen taşınabilir belleğin 15 ay sonra Askeri Casusluk davasının sanığı İbrahim Sezer’in evinde bulunduğu iddiasını İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi araştırdı. Mahkemeye getirilen iki taşınabilir belleğin seri numaraları aynı çıktı.

Haberin Devamı

İSTANBUL 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, askeri casusluk yaptıkları iddiasıyla 16’sı tutuklu 56 sanığın dün yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan Tamer Zorlubaş ile Sadettin Alevcan’ın avukatı İhsan Nuri Tezel, önceki günkü duruşmada, Poyrazköy davasının tutukluğu sanığı emekli Astsubay Ergin Geldikaya’ya ait taşınabilir belleğin, Askeri Casusluk davasının tutuklu sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde çıktığını ileri sürmüştü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de aynı seri numaralı iki taşınabilir bellek olduğunu açıklamıştı.

Davanın dün sabahki duruşmasında, mahkeme heyeti ara karar alarak; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Ergin Geldikaya’ya ait belleğin; Adli Emanetten de emekli İbrahim Sezer’e ait belleğin getirilmesini istedi. Üye hakim Mehmet Ekinci “Bu çok vahim bir iddia. Bu iddianın derhal araştırılması lazım” dedi.

Haberin Devamı

Öğleden sonraki oturumda iki taşınabilir belleğin içinde bulunduğu delil torbası mahkeme heyeti huzurunda açıldı. İbrahim Sezer’e ait olan delil torbasında 4 tane taşınabilir bellek çıktı. Mahkeme Başkanı Metin Özçelik, belleklerden birine çıplak elle dokununca İbrahim Sezer’in avukat Ozan Açıkalın, “Biz bu flash bellek üzerinde parmak incelemesi istedik. Siz çıplak elle dokunarak delilleri yok ediyorsunuz” diye itiraz etti.

Ayırıcı özellik yok

Bunun üzerine Başkan Özçelik eldiven getirtti. Bu sırada avukat Mahir Işıkay, “En kötü sizin parmak iziniz olur Başkanım’ diye espri yaptı. Başkan Özçelik de, “Savunmalara bakılırsa, çıkarsa şaşırmayacağım” dedi. Başkan Özçelik’in bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.
Yapılan incelemede iki taşınabilir belleğin marka ve seri numaralarının aynı olduğu görüldü. Üye hâkim Mehmet Ekinci, iki taşınabilir bellekteki ibarenin aynı olduğunu tutanağa geçirdi. Avukat İhsan Nuri Tezel de “Bellek üzerindeki ibare seri numarası olarak ayırıcı özellik olarak belirtiliyor. Bu durumda dijital delillerin hiçbir ayırıcı özelliği kalmıyor. Bu bahisle iki belleğin içinde ayırıcı özellik olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle iki belleğin imajını istiyoruz” dedi.

İncelemenin ardından mahkeme heyeti Ergin Geldikaya ve İbrahim Sezer’e ait oldukları öne sürülen belleklerin adli emanete gönderilmesine karar verdi. İddiaları ortaya atan Avukat İhsan Nuri Tezel inceleme sonrası şüphelerinin ortadan kalktığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!