Taşeron terörü

Güncelleme Tarihi:

Taşeron terörü
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın taşeronluğunu yapan TKP/ML-TİKKO, Çankırı'yı kana buladı. Teröristler, Çankırı Valisi Ayhan Çevik'in makam aracı yoldan geçerken, tüpgaz bayiinin önüne parkettikleri bomba yüklü otomobili uzaktan kumandayla patlattılar. Cehenneme dönen olay yerinde Vali'nin korumasıyla, yoldan geçen 2 öğrenci hayatını kaybetti.

Çankırı Valisi Ayhan Çevik, dün sabah konutundan çıkıp makamına giderken bombalı saldırıya uğradı. Teröristler, Vali Çevik'in makam otomobili yoldan geçerken, önceden tüpgaz bayiinin önüne parkettikleri bomba yüklü otomobili uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Vali Çevik ile şoförü Muammer Altınsoy'un yaralı kurtulduğu saldırıda, koruma polisi Nurettin Cinsoy, Kız Meslek lisesi öğrencisi Fatma Dönmez ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Emrah Ersoy, yaşamını yitirdi. Korkunç olayı, Yunanistan'ın ‘‘Dimitri Elen’’ Kampı'nda Yunan subayları tarafından bomba eğitim verilen ve PKK'nın taşeronluğunu yapan yasadışı TKP/ML- TİKKO örgütü üstlendi. Vali Ayhan Çevik, dün sabah saat 08.30'de makam otomobiliyle konutundan vilayet binasına gitmek üzere ayrıldı. Önde Vali Çevik'in makam otomobili, arkada bir koruma aracı, 5 dakika sonra Cumhuriyet Mahallesi Mektepler Sokağa geldi. Bu sırada Vali Çevik'in makam otomobili, önündeki minibüsü sollayınca, koruma aracı arkada kaldı. Makam otomobili sokağın tam köşesinde bulunan Milangaz bayiinin önüne geldiği anda, teröristler, daha önceden tahrip gücü çok yüksek patlayıcı yükleyip bu işyerinin önüne bıraktıkları 06 VJT 70 plakalı metalik gri renkli Tipo marka otomobili uzaktan kumandayla patlattılar. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte bomba yüklü otomobil havaya uçtu, hurdaya dönen Vali Çevik'in makam otomobili ters yöne savruldu, çevredeki tüm otomobillerin ve binaların camları kırıldı. Barut ve duman kokusu ortalığı kaplarken, kırılan kapılar, pencereler, sokağa fırladı.

KAN GÖLÜ

Makam otomobili kan gölüne dönen Vali Çevik ve şoförü Muammer Altınsoy vücutlarına isabet eden bomba parçalarıyla ağır yaralanırken, ön koltukta oturan koruması Nurettin Cinsoy, olay yerinden geçen Kız Meslek Lisesi 8-A öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Dönmez ve Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Emrah Ersoy yaşamını yitirdi. Hurdaya dönen makam otomobilinin içinde yaralı vaziyette duran vali uzun süre çıkartılamadı. Daha sonra, Vali Ayhan Çevik, kapısı açılamayan makam otomobilinden itfaiye ve vatandaşların yardımıyla güçlükle çıkartıldı. Vali Çevik ve şoförü Altınsoy ile durumu ağır olan yaralılardan Mehmet Ezgi Ankara'ya gönderildi. Tüpgaz bayii Alpay Evirgen, Tarık Üçkoşoğlu, Fahrettin Aslan, Necati Barutçu ve Zübeyde Yaman Çankırı'da tedavi altına alındı.

KÖTÜ DEĞİL

Ağır yaralanan Çevik, hemen ambulansla Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Hastaneye geldiğinde durumu ağır olan Çevik, hemen ameliyata alındı. Ameliyat sürerken bir açıklama yapan Başhekim Metin Çakmakçı, Vali Çevik'in genel durumunun kötü olmadığını belirterek, şu bilgileri verdi: ‘‘Ciddi bir beyin yaralanması olmakla birlikte kendisiyle konuşulabiliyor. Çok ciddi yaralanmaları var. Kafatasında kırık var. Ancak hayati tehlikeyi atlattı. Kafatası bölgesinde beyin dokusuyla ilişkilenmiş bir kafatası kırığı var. Beyin içinde şarapnel parçaları saptadık. Beynin değişik yerlerden küçük kanamaları var. Onun dışında, başta bacağında olmak üzere bir takım yaralanmaları var.’’ Patlamada yaralananlardan tüp satıcısı Alpay Evirgen'i Ankara'ya getiren ambulans, Akyurt İlçesi yakınlarında hatalı sollama sonucu başka bir araca çarptı. Kaza sonucunda ambulansta hasar meydana gelirken, yaralı Evirgen başka bir araçla Numune Hastanesi'ne ulaştırıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!