Taşeron kadro açıklamaları için son 5 gün! Promosyon ücreti ne kadar olacak?

Güncelleme Tarihi:

Taşeron kadro açıklamaları için son 5 gün Promosyon ücreti ne kadar olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 11:45

Taşeron sınav sonuçları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayımladığı son tarih yaklaşıyor. Her kurumun kendi içerisinde gerçekleştirdiği sınavların ardından neticelenen taşeron kadro sonuçları, 2 Nisan tarihine kadar bütün kurumlar tarafından yayımlanacak. Peki, taşeron sınav sonuçları sonrasında işçiler ne kadar promosyon ücreti alacak? İşte, Taşeron sınav sonuçları ve tüm detaylar

Haberin Devamı

Taşeron işçilerin kadro süreçleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre ilerlemeye devam ediyor. Bakanlığın altişveren işçisi olarak tanımladığı yaklaşık 700 bin vatandaşın başvurularının ardından merakla araştırdığı taşeron sınav sonuçları, resmi takvime göre üç günlük süre içerisinde açıklanacak. Peki, taşeron sınav sonuçları için açıklama yapan kurumlar arasında yeni isimler yer alıyor mu? İşte, taşeron sınav sonuçları için işçilerin alacağı promosyon detayları ve bazı güncel bilgiler

TAŞERON SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron düzenlemesi için oluşturduğu “ww.altisveren.org” internet sitesinde yer alan takvime göre taşeron sınav sonuçlarının 27 Mart – 31 Mart 2018 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Ancak bazı kurumlar bu süreci daha erken dönemde tamamladığı için bu süreçte açıklama yapması beklenen kurum sayısının daha az olacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

TAŞERON PROMOSYON ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Taşeron işçilerin kadro durumlarına değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro sürecinin tamamlanmasının ardından geçmişte aldıkları maaşlarının bir buçuk katı oranında promosyon almaya hak kazanacağını açıkladı. Bu çerçevede asgari ücretli bir taşeron çalışan göz önünde bulundurulursa 2 bin 404 liralık tazminat alacağı söylenebilir.

KİT'LER İÇİN MÜJDE BEKLENİYOR

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci bir hafta sonra tamamlanacak ama hala Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışanlarla ilgili çalışmanın ne olduğu bilinmiyor. KİT'lerde çalışanlar ve asıl işi yapıp da taşeron düzenlemesinin kapsamına girmeyenler, hükümetten müjdeli haber bekliyor." dedi.

Atalay, taşeron işçiliğin çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, kadro düzenlemesinin bu sorunun çözümüne önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Taşerona kadro düzenlemesini olumlu bulup desteklediklerini ama eksik yönlerini de her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan Ergün Atalay, şunları kaydetti:

"Bu eksikliklerin başında, KİT'lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin düzenlemenin kapsamına alınmaması geliyor. Bu kapsamdaki çalışan sayısı yaklaşık 70 bin kişi. 1 milyondan fazla insanın kadroya girdiğinin açıklandığı yerde 70 bin civarındaki insanımızın kadroya alınmaması doğru ve adil değil."

Haberin Devamı

Atalay, gelinen aşamada hükümet yetkililerinin KİT'lerdeki çalışanlara Hazine'nin kadro vereceği ve bu konudaki çalışmaların sürdüğü yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını dile getirerek, "Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci bir hafta sonra tamamlanacak ama hala KİT'lerdeki çalışanlarla ilgili çalışmanın ne olduğu bilinmiyor. KİT'lerde çalışanlar ve asıl işi yapıp da taşeron düzenlemesinin kapsamına girmeyenler, hükümetten müjdeli haber bekliyor." diye konuştu.
Hükümetin KİT'lerde taşeron statüsünde çalışanlarla ilgili düzenlemeyi biran evvel kamuoyuyla paylaşmasını da isteyen Atalay, "100 kilometre yol yapıp 5 metresini eksik bırakırsanız, herkes yaptığınız yolu değil, yapılmayan 5 metreyi konuşur. Taşeron işçilere kadro düzenlemesi, KİT'lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapanların kadro alınmasıyla taçlandırılmalıdır. Bu yapılmadığı sürece maalesef yapılan düzenleme, kadroya alınmayanlarla anılıp durur." ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!